India: Pangadilan ngiringan panalungtikan ngeunaan keluhan putu ti Savarkar ngalawan Rahul, Sonia | Warta India

MUMBAI: Pangadilan Kota Sukabumi naroskeun pulisi pikeun nalungtik sela fitnah ngalawan pamimpin kongres Rahul Gandhi Sonia Gandhi sareng pihak anu disangka ngagero Veer Savarkar "pengkhianat" dina 2016.
Keluhan ieu diajukeun ku Ranjit Savarkar, putu ti ideologue Hindutva, di pangadilan Bhoiwada.
Rahul Gandhi, Présidén Indungna sareng Kongrés, Sonia Gandhi, sareng Partéi Kongrés dituduh nuduhkeun rajapati Vinayak Damodar Savarkar on Twitter.
"The 5, 22 sareng 23 Maret 2016, akun Twitter resmi Kongrés [...] parantos nyebarkeun opat tweets dina bentuk gambar, dipirig ku koméntar, ngajelaskeun Savarkar salaku pengkhianat," saur keluhan.
Tweets ogé nyatakeun yén Savarkar naros hatur nuhun ka pamaréntah Inggris (nalika anjeunna dipasang di Penjara Cellular di Andaman) sareng yén anjeunna hoyong janten budak Inggris Raj, numutkeun keluhan na.
Rahul Gandhi sareng pihakna nyobian "ngirangan karakter moral sareng intelektual" tina pejuang kabébasan, saur Ranjit Savarkar dina keluhan na.
Dina Juli 9, pengadilan maréntahkeun Balai Polda Shivaji Park naliti sareng ngalebetkeun laporan.
"Stasion pulisi pikeun nalungtik dasar Pasal 202 tina CPC sareng laporan," saur pangadilan.
Ranjit Savarkar nyatakeun yén manéhna ngan sadar pangadilan pengadilan Salasa.
Sarat ka Pasal 202 tina Kode Tatacara Pidana, Panaliti maréntahkeun "pikeun tujuan mutuskeun naha henteu aya alesan anu cukup pikeun ngalakukeun" kana keluhan.
Rahul Gandhi parantos atos seueur kasus fitnah, kaasup dua di Sukabumi.
Dina hiji hal, saurang karyawan RSS ngagugat anjeunna kusabab tétéla numbu ka rajapati wartawan Gauri Lankesh kana idéologi Rashtriya Swayamsevak Sangh sareng BJP, sedengkeun dina hal anu sanés prihatin catetan na ngalawan Perdana Menteri. Narendra Modi ngeunaan Perjanjangan Pesawat Rafale Fighter.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India