Babaturan pedofile sanésna Pangeran Andrew: pandita sakola - urang

Pollsters geus ngagolérkeun Pangeran Andrew siga raja karajaan paling saeutik; anjeunna katelah janten boorish mandiri sareng budi kana kritik. Malah kualitas positip anu disababkeun ku anjeunna - kasatiaan - sering nyababkeun anjeunna masalah, khususna nalika anjeunna hoyong cicing sareng Jeffrey Epstein.

Nyatana, Andrew tetep glued ka Epstein, anu pupus dinten ieu, bahkan saatos multimiliun. Keuangan tukang mimiti ditaliti pikeun narkotika jinis sareng paduli didesakeun pikeun ngahudangkeun budak leutik di 2008.

Pangéran Andrew, Adipati York, sareng pelaku seks anu dihukum, Jeffrey Epstein. (Poto ti Gambar Getty sareng Kantor Palm Beach County Sheriff's)

"Anjeun mangrupikeun Puritan," saur Andrew ka babaturan anu ngadesek anjeunna pikeun ngabatalkeun hubungan sareng Epstein, numutkeun laporan 2011 ti Vanity Fair . "Kantunkeun kuring nyalira. Jeffrey abdi réréncangan. Kudu setia ka babaturan urang mangrupikeun kabiasaan. Sareng kuring bakal satia ka anjeunna. "

Tétéla yén pelanggaran Epstein anu teu kadaptar ngan hiji-hijina sobat lila-umur Andrew anu didakwa ngalaksanakeun kasalahan kajahatan ngalawan budak ngora. Hiji laporan panalungtikan 2017 Majalah Kanada Maclean nunjukkeun yén Adipati York ogé tetep satia ka pandita Anglikan anu jamaah ti murid persiapan anjeunna parantos hadir opat puluh taun ka pengker

. Pandita ieu, Keith Gleed, engké didakwa ku sahenteuna lima tilas mahasiswa kalayan nyerang séksual 1974 di 1980's Lakefield College School di Ontario dina waktos Andrew éta sakola.

Hormat Andrew pikeun Gleed di hiji upacara Lakefield 2008 nyorong alumni pikeun ngajéntrékeun tuduhan panyalahgunaan anu aranjeunna disembunyikeun, ngalaporkeun Maclean.

Andre w parantos sumping ka Lakefield di 2008 pikeun ngirim fon baptisan anu diukir pikeun gereja sakola, saur Maclean. Pulisi ngukir kana batu ti Balmoral Castle indungna di Skotlandia. Nalika upacara berkah, Andrew sareng anu sanés nginget-ngingut Gleed salaku "rahasia tina masalah, pembela buli sareng babaturan anu leres pikeun sadayana".

Tapi paéh dina 2001, Gleed lain nanaon tapi bek sareng "sobat leres" ka sababaraha budak lalaki di Lakefield, numutkeun Maclean. "Anjeunna mangrupikeun pedofil anu nyerang murid ngora anu rentan sareng ngakibatkeun rusiahna ka kubur," lapor Maclean's.

Dina gugatan diajukan ku dua korban dugaan Gleed, saurang lalaki nyarios anjeunna "pased jeung dihukum ku pedofilia sakumaha bapak Keith sacara permanén diajenan sareng font baptis di tempat sakola," numutkeun Maclean sareng situs berita lokal Mykawartha.com

Korban anu dituduhkeun, dicirikeun ku Maclean sareng Mykawartha salaku Gregory, nyatakeun yén maca ngeunaan Andrew anu ngajangjikeun Gleed kalayan karakter karakter ditinggalkeun anjeunna musnah. "Éta nguatkeun kapercayaan kuring yén teu aya anu bakal percaya ka kuring, yén kuring kalindih sareng panyalahgunaan kuring bakal janten masalah," saurna.

Dina mertahankeunana ngalawan tindakan hukum, Lakefield nyarios anjeunna henteu terang. tuduhan ngalawan Gleed dina waktos éta anjeunna janten pendeta na atanapi nalika Andrew mayar pajeg dina 2008. Tuduhan éta diwincik ku gugatan mahasiswa sareng panyelidikan pihak katilu anu diawali ku sakola sababaraha taun saatos kunjungan Andrew. Panaliti disimpulkeun dina 2015 yén juru tulis éra parantos ngalanggar "amanah sareng wibawa" kalungguhanana sareng "ngarugikeun mahasiswa polos ku terlibat dina kalakuan seksual".

Éta sigana kitu, yén Anglikan Garéja Kanada parantos sadar kana panyiksa Gleed sateuacan pupusna, ngalaporkeun Mykawartha.com. Garéja nampi keluhan narajang seksual di awal taun 1990, nyababkeun anjeunna ngarobih Gleed tina kaleresan resmi, saur wéb.

Andrew, ngalangkungan Istana Buckingham, nolak ngoméntaran tuduhan anu dilakukeun ngalawan Gleed nalika anjeunna dihubungi. ku Maclean di 2017.

Dua taun ti harita, Andrew sareng kulawarga karajaan kasebat dina skandal anu nyababkeun persahabatanna Adipati sareng Epstein, anu teras dugi ka tungtungna 2010. Pelaku seks anu kadaptar maot ku bunuh diri dina Agustus 10 di penjara Manhattan dimana anjeunna ngantosan uji coba pikeun ngagugat pajak séksual.

Skandal Epstein ngantunkeun seueur jalma di masarakat Inggris sareng média anu nyatakeun indikasi sareng henteu pikaresepeun ku komentar ringkes Andrew, dimana anjeunna teu sadar kana dugaan kejahatan finansial. jeung nolak gaduh hubungan sareng salah sahiji anu disebut "budak bandung". Virginia Roberts Giuffre nyarios dina wawancara 2011 sareng dina gugatan 2015 kusabab dipaksa ku Epste.

Luar tina kamar pangadilan Manhattan bulan panungtungan, Giuffre ngawartoskeun pers Andrew terang naon anu kantos dilakukeun sareng Abdi ngarepkeun anjeunna henteu ngartos naon waé ngeunaan éta. . "

Sababaraha amal dimana Andrew mangrupikeun palayan ditéang ka luar ku Patih. Pangeran Charles bakal ambek sabab lanceukna rayina, anu kadalapan dina garis tahta Inggris, parantos ngadorong kulawarga kana kegelisahan Epstein, ngalaporkeun Vanity Fair.

wahyu ngerakeun dina Andrew ngajak Ujang pikeun cicing di Balmoral Castle di 1999 sareng ngadatangan milangkala dina Windsor Castle pikeun dirina sareng Pangeran William di 2000 sareng Putri Beatrice di 2006.

Sigana, kitu, yén The Royal Family sacara resmi macét ku Andrew, Ratu Elizabeth anu ngamungkinkeun dirina dipoto sakali deui dina Minggu, numpak tonggong mobil ka garéja caket Balmoral Castle , dilaporkeun ka Poean Surat. Andrew mangrupikeun putra karesepna Elizabeth. Sang Ratu ngadamel sikep anu sami sareng putrana dina dinten saatos pupus Epstein

Di sisi anu sanés, kulawarga karajaan henteu nyebarkeun dina akun média sosialna naon waé poto atanapi warta ngeunaan Andrew salebeteun pertambangan resmi, henteu ti saprak tungtung Agustus, nalika anjeunna ngadatangan regatta karajaan di Devon. A tweet ngeunaan Andrew di regatta ngondang kana banjir koméntar kritis.

Andrew sering nyarios yén genep bulan di Lakefield School parantos "ngarobah kahirupan," saur Maclean. Lakefield mangrupikeun hiji sakola swasta paling tua sareng paling bergengsi di Kanada. Éta bayaran dugi ka 57 000 dolar sataun kanggo mahasiswa anu hirup di kampus. Anjeunna parantos dicampur dina 1989 sareng diantara urut murid na Felipe VI, Raja Spanyol, aktor anu dicalonkeun Emmy, Will Arnett, sareng sajumlah politikus Kanada.

Adipati York terus hubungan kuat sareng Lakefield. anjeunna namina namina presiden honorér tina yayasan amal na ngalaporkeun Peterborough Examiner.

Andrew ogé terus bersambung sareng Gleed, "lucu sareng karismatik," anu ogé katelah di kampus pikeun jasa subuh na sareng peranna salaku pangawas imah, saur Maclean. Nalika Andrew nikah sareng Sarah Ferguson di 1986, Gleed mingpin grup ti Lakefield anu ngahadiran kawinan di Westminster Abbey. Andrew ogé ngumbara ka Kanada pikeun nganjang ka imam di rumah sakit teu lami sateuacan anjeunna maot ku kanker, di 2001, "praja tina hubungan silaturahim," numutkeun kaitanana Gleed dina koran sakola. , ngalaporkeun Maclean kang.

Dua korban Gleed ngaku Tuduhan anu Gleed marahmay aranjeunna sareng nguping aranjeunna ngobrolkeun perkawis masalah di imah atanapi di sakola. Korban diidentifikasi minangka Gregory nyarios yén anjeunna dina taun 9e nalika ngamimitian rapat Gleed. Salila kunjungan ieu, Gleed masihan anjeunna sherry sareng sering nyandak anjeunna dina panangan na stroking sirah na. Dina patepungan terakhir aranjeunna, Gregory nyarios anjeunna bangun di lantai, matak kuciwa, sakumaha Gleed iklas dina luhureun anjeunna. Gregory nyarios yén anjeunna sadar engké yén anjeunna ngalaman diperkosa, trauma anu anjeunna direngsekeun ku ngamekarkeun masalah alkohol. Pikiran bunuh diri nyiksa anjeunna rutin.

"Disalahgakeun ku Bapa Keith sacara parantos dirobih saha kuring," saur Gregory ka Maclean. "Kusabab nyiksa, kuring ngarasa yén aya hal anu salah ku kuring. Abdi isin. Kuring disangka kuring bakal disalahkeun jeung teu aya anu bakal percaya ka kuring. "

Korban séjén nyarios yén Gleed mimitian narajang anjeunna nalika anjeunna dina taun 6e. Hasilna, anjeunna ngembangkeun masalah perilaku anu ngabalukarkeun anjeunna ninggalkeun jabatan éta.

Saatos ngantunkeun Lakefield, Gleed ngajabat di sababaraha paroki Anglikan di wewengkon Toronto

Maclean ngalaporkeun yén memoir anu disumbangkeun ku Andrew parantos dikaluarkeun tina kapel dina 2014. Salaku respon kana pendakwa, Lakefield nampik yén anjeunna terang pisan yén "Bapa Gleed disangka korban tuduh" sateuacan Andrew ngabentikeun font Baptis.

"Sakali tuduhanna parantos dilakukeun, (sakola) langsung nempatkeun sumber daya anu diperyogikeun pikeun ngabantosan korban. sareng panalungtikan bebas pihak katilu anu anjeunna dibuka, "saur sakola. Lakefield ogé nyayogikeun jasa konseling ka para korban anu sumping ka hareup, ngabagi inpormasi ngeunaan tuduhan sareng sepuh sareng alumni, sareng ngadorong sadaya paralititas pikeun milu survey. "Kasalametan sareng kabiasaan murid-muridna nyaéta prioritas paling luhur sakola"

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina mercurynews.com