India: Pak PM nyatakeun hésé pikeun nampi Kashmir ayeuna nuju ka kamajuan: utusan India ka Amérika Serikat | Warta India

KOMUNITAS JAWA BARAT: Prospek Jammu sareng a Kashmir langkung seueur sareng Ladakh, saatos ngaluarkeun Artikel 370 "Taroskeun taneuh handapeun suku Pakistan", hiji nagara anu "sidik" aya dina serangan teroris di sakumna dunya. India duta besar ka Amérika Serikat Kasar Vardhan Shringla ceuk Kemis.
Dina tulisan New York Times anu ngareureuwas, Shringla ceuk Pakistan ngagaduhan "kapentingan pikeun nyegah kamakmuran di Jammu sareng Kashmir sareng wilayah Ladakh Kashmir, sabab hiji ékonomi lemah nyababkeun sentimen pemisahan dina lingkungan tangtu. . "
"Ieu bagian tina strategi leuwih lega Pakistan pikeun ngagunakeun terorisme salaku alat politik. Nagara ieu sidik ku serangan teroris di sakumna dunya sarta mangrupikeun bumi Osama bin Laden dina dinten terakhir. Anjeunna ogé nolak pambatalan Pasal 370, anu disahkeun sacara diskriminasi sareng ngahalangan kamajuan ékonomi, "saur Shringla pikeun ngaréspon editorial anu dikaluarkeun ku perdana menteri Pakistan. Imran Khan dina koran Amérika.
Dina minggu anyar, diplomat India urang Indian nyatakeun yén dunya parantos nyaksian "plethora komentar" ti Khan sareng pejabat senior pamaréntahanana, ngalukis gambaran apokaliptik tina réorganisasi India propinsi Jammu sareng Kashmir - sareng ancaman konflik, kaasup perang nuklir, sareng India.
"Ieu jelas yén prospek ieu Jammu sareng Kashmir anu langkung ageung, ogé Ladakh, nyéépkeun taneuh dina kaayaan suku Pakistan. Perdana menteri nyatakeun anjeunna parantos masihan damel kanggo katenangan, kamajuan sareng kamakmuran sareng India. Naon anu henteu anjeunna lakukeun Upamana, ranté teroris anu mangrupikeun industri utama negaranya terus teu diganggu, "saurna.
Shringla nunjukkeun yén Mr. Khan parantos waktos susah nampi kanyataan yén daérah Kashmir balik deui kana kamajuan sareng kamakmuran sabab pamaréntah urang Indian ngaleungitkeun hiji paréntah "anachronistic sareng samentara" anu ngahalang pangwangunan di dinya.
Anjeunna nunjuk yén kaputusan Parlemén urang Indian pikeun nyusun propinsi sareng ngilangkeun Artikel 370 "ngabenerkeun salah sajarah" sareng muka panto pikeun ngarevitalisasi hiji ékonomi moribund sareng promosi hortikultur, pariwisata sareng kerajinan mangrupikeun hiji-hijina kakuatan budayana.
"Sarua pentingna, parobihan ieu bakal nyangking kaadilan sosial sareng ékonomi ka daérah anu sanés léngkah sareng sesa nagara," saurna.
Shringla ngomong yén sanajan kaputusan pamaréntah urang Indian pikeun mencabut Pasal 370 bakal nyumbang kana kamekaran ékonomi Jammu sareng Kashmir, dina kaayaan pangawasan Khan, pangeusi Pakistan dina kejutan krisis ékonomi sareng inflasi. taun ka tukang, hutang nasional langkung luhur ti produk doméstik kotor sareng nyalametkeun tina Dana Moneter Internasional pikeun dua puluh kadua waktos.
Cenah anjeunna perdana menteri Pakistan ngagaduhan "unggal hak pikeun ngajalankeun ékonomi sorangan dina taneuh". Tapi tekadna pikeun ngalajangkeun kacilakaan anu sami di propinsi nagara tatangga kedah ditantang ku komunitas internasional. "
"Khan kedah hudang sareng bau pisan. Pangwangunan bakal lumangsung, kamajuan bakal katingali, kamakmuran bakal akar sareng gagal térorisme bakal gagal. Sareng India ngarepkeun yén Pakistan bakal nyéépkeun permusuhan, kekerasan sareng terorisme pikeun janten tatangga normal pikeun sadaya Asia Kidul, "saur utusan. urang Indian .
Shringla ogé ngritik India pikeun kritik ka pengobatan umat Islam sareng minoritas non-Hindu séjén. "Sigana éta pikaseurieun upami kanyataan henteu tragis pisan. Nalika Pakistan didamel, pangeusiana diwangun ka 23% tina minoritas. Angka ieu parantos turun ka 3%, hiji tokoh anu nyarios sorangan. Sareng aya rupa-rupa raray - syiah, Ahmadis, Nasrani, Hindu sareng Sikh - anu tiasa ngabuktikeun kanyataan ieu tragis, "saurna.
"Sareng iraha ningali Islamabad nampik ngakuan legitimasi Israél sareng toleran kana anti Semitisme Perasaan, tapi ayeuna nyababkeun gambar fasisme Eropa, ngan saukur ngaganggu," saur Shringla.
Ngeunaan saran Khan yén lembaga sapertos Financial Tugas Force, hiji organisasi internasional anu nalungtik pembiayaan térorisme, mangrupikeun bagian konspirasi ngalawan Pakistan, pamimpin Shringla The Pakistan nyumputkeun kanyataan yén Otak serangan teroris Kota Sukabumi dina 2008 parantos dijagaan ku Pakistan.
"Sareng bom Pulwama bom bunuh diri ku Jaish-e-Muhammad, hiji organisasi teroris-PBB ngalarang operasi sacara terbuka ti salah sahiji kota utami," Anjeunna nambahan.
Anjeunna nyarios yén Jammu sareng Kashmir sareng Ladakh ayeuna parantos transisi. "Gangguan sareng dukungan anu datang ti sabrang wates kekerasan sareng terorisme anu diperkirakeun. Seueur larangan dina perjalanan sareng komunikasi pikeun ngajaga karahayon sareng aman masarakat saprak ngaso santai. The prioritas mutlak nyaéta pikeun nyegah kaleungitan hirup, "anjeunna nambahan.
Dina negeskeun yén tindakan India ngeunaan Pasal 370 teu aya pangaruh di luar India, Shringla parantos nyatakeun yén wates luarna henteu parantos dirobih. Garis kendali sareng Pakistan parantos kenging.
"Anu parantos robih nyaéta ayeuna aya harepan pikeun pangwangunan anu bakal ngabantosan masarakat di daérah - sareng ngahalangan dukungan anu salami Pakistan pikeun térorasi wates. Kusabab éta Perdana Menteri nyiptakeun skenario anu matak ngabingungkeun, ngarepkeun pikeun ngeureunkeun perbaikan ieu, "tambah anjeunna.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India