Naha tea héjo tiasa ngabantosan jarawat? - Ningkatkeun kaséhatan anjeun

Jarawat henteu aya masalah kaséhatan serius. Sahenteuna tina sudut pandang organik. Di sisi anu sanésna, tina sudut pandang psikologis, biasana biasana ngagaduhan résponsi anu penting pisan. Memang, jarawat tiasa mangaruhan penampilan sareng harga diri. Tiasa green tea ngabantosan pikeun pengobatan jarawat?

Biasana, jarawat ngabales pisan kana perlakuan bumi, kalebet green tea. Ngan dina kaayaan anu jarang, anjeunna nolak. Intervensi spesialis tina dermatologist lajeng perlu. Masalah ieu utamina mangaruhan rumaja tapi ogé tiasa kajadian dina umur naon waé.

Jarawat ngagaduhan kacilakaan anu langkung luhur di awéwé. Tapi wujudna dina lalaki leuwih parah. 5% awéwé terus sangsara dugi ka umur 40 kalebet. Sacara umum, dianggap yén aya masalah serius lamun jarawat ujug-ujug némbongan dina sawawa sepuh.

Naon ari jarawat?

Jarawat ngagambarkeun gangguan kulit anu mangaruhan folikel rambut sarta kelenjar sebaceous. Kulitna ngagaduhan sababaraha liang anu leutik liang. Ieu sacara internal nyambung ka kelenjar sebaceous ngaliwatan saluran anu disebut follicle.

Salaku tambahan, kelenjar sebaceous ngahasilkeun zat lemak disebut sebum. Ieu ngangkut sél kulit anu paéh kana permukaan ngalangkungan folikel. Rambut ogé tumuwuh dina folikel ieu. Sakapeung sél maot, sebum sareng buuk ngumpulkeun sareng ngemplak dina pét.

Kapanggihna tina sél paéh sebum sareng rambut nyababkeun agglutination baktéri aya. Ieu teras nyababkeun peradangan. Pas pori mimiti nyumbok, tombol atanapi titik hideung dibentuk. Jarawat tiasa lumangsung dina rai, beuheung, dada, sareng taktak.

Ogé manggihan: Jarawat nalika kareseban: sababaraha panjelasan

Faktor anu nimbulkeun jarawat

Aya sababaraha faktor anu prediksi kana jarawat. Contona, umur, riwayat kulawarga, parobahan hormonal, kontak kulit sareng zat lemak, tekanan atanapi gesekan sinambung kulit (sapertos anu diangkat ku telepon sélulér ngalawan wajah) sareng tekenan.

Di sisi anu sanés, sababaraha faktor ogé tiasa nambihan jarawat. Ieu sababaraha di antarana:

  • Konsumsi ubar tangtu: dasarna, anu ngandung kortikosteroid, litium atanapi téstostéron
  • Diét: numutkeun kana pangajaran, pangan anu ngamajukeun jarawat anu pang nyaéta karbohidrat, coklat sareng susu skim. Kadaharan anu ngandung eusi gajih tinggi henteu ngagaduhan kajadian anu langkung luhur
  • Hormon: parobahan hormonal akil balit, ogé haid, kakandungan sareng panggunaan kontrasepsi lisan ningkatkeun produksi sebum
  • setrés: sanaos kahariwang dina dirina henteu ngabalukarkeun jarawat, éta tiasa janten langkung parah

Aya mitos yén jarawat lumangsung kusabab kurangna kabersihan. Ieu salah. Mémang, bahkan kukumbah kaleuleuwihan kulit atanapi dijieun ku sabun anu kuat teuing tiasa nganyenyerkeun masalah. Salaku tambahan, pamakéan kosmétik ogé henteu ngabalukarkeun jarawat.

Perawatan jarawat sareng green tea

Teh héjo sareng mangpaatna ngalawan jarawat

Teh héjo mangrupikeun astringén alami anu nawarkeun hasil anu pikaresepeun pikeun pengobatan jarawat. Éta ogé bahan antioksidan anu Mantuan ngaleungitkeun kaleuwihan kulit berminyak.

Nginum tea héjo ngabantosan ngalawan jarawat sabab mantuan ngirangan produksi sebum dina kulit. Salaku tambahan, éta ogé ngarobih insulin sareng kadar gula getih. Sakumaha sareng sadayana, teu saé pikeun nyiksa éta. Teh héjo sapoé cukup hadé.

Salaku tambahan, green tea ogé tiasa dianggo salaku solusi topical. Ngan nerapkeun komprési ekstrak tèh héjo dina daérah anu dimaksud. Ieu ngabantosan pikeun ngaleungitkeun bakteri ti daérah éta, ngirangan radang sareng nyegah ngawarnaan.

Baca ogé: Kumaha carana nikmati pedah green tea?

Cara anu sanés pikeun ngagunakeun green tea ngalawan jarawat?

Aya deui cara-cara anu leuwih lengkep pikeun ngagunakeun green tea. Henteu ngan ukur aranjeunna bakal ngabantosan anjeun ngubaran jarawat, aranjeunna ogé bakal ningkatkeun penampilan kulit umum anjeun. Aranjeunna ngadamel kasegaran, firmness sareng nyegah sepuh. Ieu masker anu paling efektif:

  • Teh héjo sareng madu: nyampur hiji séndok unggal bahan nepi ka anjeun ngabentuk témpél. Teras diterapkeun dina raray sareng ngantosan 15 atanapi 20 damel sababaraha menit. Bilas ku cai tiis sareng malikan prosés 2 sakali saminggu
  • Héjo tea sareng lidah buaya : anjeun peryogi kantong téréh héjo 2, hiji méja lidah buaya sareng sagelas cai. Ngadamel infus sareng kantong téh 2 sareng ngantepkeun tiis. Teras dicampur sareng bahan-bahan sanés sareng tuang sadaya kana vaporizer. Ahirna, disemprot raray anggeus kakus.

Naha anjeun kantos nyobian ubar green tea ngalawan jarawat? Sakumaha anjeun tiasa tingali, duanana konsumsi sareng lamina tiasa mangpaat pikeun ngarawat masalah kulit ieu. Mimitian tanpa reureuh salajengna pikeun nganggo sareng pariksa épékna.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://amelioretasante.com/le-the-vert-peut-il-aider-a-traiter-lacne/