Tenang Burns Alami - Ngaronjatkeun Kaséhatan anjeun

Burns digolongkeun dumasar tingkat tingkat keterukanna. Dina sababaraha kasus, perawatan médis diperyogikeun pikeun ngubaran jaringan anu rusak, sedengkeun di batur, nundutan anu dangkal (ieu mangrupikeun anu paling sering ditepungan) sareng tiasa direduhkeun ku ubar anu dilakukeun ku bumi. Panggihan di dieu kumaha carana nenangkeun ardor kaduruk!

Kumaha carana ngagampangkeun artos nundutan?

Sanaos kaduruk duka nyokot waktos sakedik pikeun dudung nalika nganggo obat homemade, éta cara anu épéktip nenangkeun aranjeunna sareng ngahindarkeun tatu.

Anjeun ogé tiasa ngagunakeun obat ieu pikeun ngaleungitkeun sunstrok tina kulit anu parantos parah kana panonpoé.

tip bacaan kami: 6 remedies alam pikeun nenangkeun heartburn

1. madu nyiruan

Kiwari, madu dipikanyaho méré seueur kauntungan pikeun awak. Éta ngabantosan urang ngontrol tingkat gula kami sareng ningkatkeunana ngancuran.

Nanging, naha anjeun terang yén madu ogé tiasa dianggo salaku salep pikeun ngabebaskeun hiji wewengkon anu kapangaruhan?

Éta parantos kabuktian yén pamanas anu nikmat ieu ngandung zat pelembab anu ngabantosan kulit urang moal leungit tina minyak alami.

Salaku tambahan, éta tindakan minangka antioksidan anu kuat anu nyiptakeun régénasi sél, sareng urang nyingkahan ngajaga tanda-tanda ieu tina kaduruk teu pikaresepeun.

Kantun tuang madu dina gauze atanapi perban, panawaran kana wewengkon anu kapangaruhan sareng akting sahenteuna sahenteuna jam 3. Teras anjeun kedah ngaleupaskeun baju anu sakedik deui miel sareng malikan deui prosés dugi ka kulit anjeun nyageurkeun.

2. Jus bawang

Urang tiasa ngaleungitkeun panas kaduruk berkat jus bawang bombay

Sababaraha sayuran sapertos bawang dipikanyaho fungsi antibiotik sareng kuratif.

Jus maranéhanana ngandung sanyawa walirang sareng antioksidan anu ngirangan kaduruk sareng redness.

Tapi teu sadayana; éta ogé ngawatesan kabentukna ieu bisul nyeri anu katémbong ampir langsung saatosna parantos dibakar sareng ngajaga kami tina baktéri anu tiasa nyababkeun inféksi.

Ku sabab kitu, anjeun kedah motong bawang dina dua sareng nyebarkeun kana mixer. Lajeng, anjeun bakal nerapkeun jus anu dicandak di daérah anu kapangaruhan ku nundutan kalayan sarupaning bersih.

Panggihan: Kumaha cara nyiapkeun ubar tina madu sareng bawang pikeun nenangkeun batuk?

3. Minyak gandum

les minyak atsiri parantos lami dianggo pikeun ngubaran sareng ngubaran sagala jinis panyakit.

Dina hal urang, lavender ngagaduhan sipat analgesik sareng antibakteri anu ngajaga kulit.

Ieu mangrupikeun salah sahiji ubar alami anu paling mujarab pikeun nyalurkeun sensasi ngaduruk, ngalereskeun jaringan kulit gancang sareng ngaminimalkeun penampilan kulit. scars.

Larapkeun minyak kana ngabeuleum kalayan panangan atanapi anduk bersih. Coba nganggo sahenteuna 2 sakali sapoé dugi kaduruk tiasa diubaran.

4. tomat

Tomat hadir dina seueur persiapan kuliner kami kusabab kandungan gizi anu tinggi. Saluareun éta, Pulp Tomat tindakan minangka ubar alami pikeun ngubaran kaduruk.

Anjeunna ngagaduhan beunghar antioksidan sareng gancang nyegerkeun kulit pikeun nyegah kabentukna parut atanapi noda. Kahareupna nyeri henteu ngirangan sareng nyegah nyeplok.

Jang ngalampahkeun ieu, kantun motong irisan tomat sareng nerapkeunana ka daérah anu dimaksud. Ninggalkeun kanggo 20 menit teras bilas ku cai.

5. Jaipung tea

Pangobatan ieu sampurna kusabab nangkep panas tina kaduruk berkat eusi asam tanat naanu nurunkeun perasaan iritasi sareng nyeri.

Dina hal ieu, anjeun kedah ngasabkeun 2 atanapi 3 kantong téh hideung dina sacangkir cai tiis, teras sapasangana dina ngabeuleumkeun sareng ngantepkeun aranjeunna sahenteuna 15 menit (anjeun tiasa ngalereskeun aranjeunna kalayan kasa).

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://amelioretasante.com/calmez-lardeur-des-brulures-de-maniere-naturelle/