Fireballs aya di California di langit - BGR

Upami anjeun warga California sareng nyéépkeun wengi di luar Senén wengi, panginten anjeun kedah terang anu khusus pisan di surga. Puluhan jalma ngalaporkeun ningali kilauan langit anu saéangan pikeun sababaraha detik, sareng soca éta konsisten kalayan panémbong gawang saheula.

Ningali sapotong rohangan batu anu dipintal dina langit wengi salawasna pikaresepeun, tapi pemandangan khusus ieu henteu leres teu kaduga. Pancuran mandi meteorite Draconid minggu ieu, beuki ningkatna kasempetan pikeun ngadeteksi gerbong di sabagéan ageung Amérika Serikat, Méksiko sareng bagian Kanada.

Laporan ti California Kalér geus akumulasi saprak telat tadi wengi, sareng seueur jalma anu nyatakeun yén éta baseball anu paling cerah anu aranjeunna kantos ningali. Sababaraha laporan nunjukkeun yén aya langkung ti hiji jalan satapak, sanaos ieu mangrupikeun hasil tina pemecahan obyék kana buah anu langkung alit nalika dicitak ka Bumi.

Henteu aya unsur barang ragrag sigana anu dibawa ka bumi. sareng kamungkinan yén batu (batu-batu) batu kasebut dirusak lengkep nalika ngalangkungan atmosfir dina seuneu anu ngaleungit. Ieu umum pikeun batu rohangan anu langkung alit sabab gesekan atmosfir nuju nyababkeun sareng nguap batu saencan sateuacan naékkeun taneuh.

Gambar tina bola baseball anu diduduki di California jarang, tapi jalma anu nyatakeun gaduhna The video anu direbut meteor dina pidéo, via kaméra dasbor mobilna, mindahkeun gambarna ka Twitter :

Ieu sanes pidéo anu kualitasna luhur, tapi padamelanna dilakukeun, sareng urang tiasa terang dina lampu suluh sareng buntut anu saatos turun. Timestamp pidéo pakait sareng pangamatan dilaporkeun anu sanés. Skywatcher mungkin gaduh kasempetan anu sanés kanggo ningali "béntang shooting" wengi ayeuna nalika mandi meteor nyaketan puncak na Salasa wengi.

Gambar Sumber: Shutterstock

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR