Juara Hadiah Nobel nyatakeun yén umat manusa ditakdirkan pikeun cicing di Bumi salamina - BGR

Leuwih lima taun ka hareup, NASA ngarencanakeun pikeun ngirim jalma deui ka bulan. Ningali payun, NASA ogé netepkeun pentas pikeun perjalanan awak ka Mars, sareng sadaya éksplorasi rohangan anu pikaresepeun ieu parantos nyababkeun seueur jalma heran sabaraha lami waktos sateuacan manusa netep di dunya anu sanés.

Walikota Michel, élmuwan, meunangna Hadiah Nobel dina fisika, henteu resep teuing ngobrol ngeunaan lalaki anu ninggalkeun Bumi pikeun langit héjo. Kanyataanna, dina wawancara anyar sareng AFP walikota nyarios anjeunna ningali henteu jalan pikeun ngjajah exoplanét sapertos bumi sareng yén urang kedah nyéépkeun sumber-sumber anu lumayan pikeun ngajaga éta séhat pikeun impian.

Walikota netepkeun dalil-dalilna nunjukkeun yén jarak antara planét urang sareng sistem tatanggana tatangga anu leres pisan. Anjeunna leres, tangtosna, bahkan éta exoplanét anu sigana berpotensi dicicingan tina sudut pandang urang masih jauh teuing pikeun urang pasti.

Sanaos urang terang pasti yén planét éta tiasa cicing sareng yén manusa tiasa hirup sareng aman sareng aman di permukaanna, urang teu gaduh jalan anu nyata pikeun aya. Jarak, waktos sareng kaamanan mangrupikeun faktor anu nyababkeun, sareng ngarobih peradaban urang dina nikmat tempat anu sanés bahkan henteu jauh.

"Planét ieu jauh teuing. Malahan dina kasus anu pohara optimis ti hiji planét anu tiasa hirup teu jauh teuing, saurna sababaraha belasan terang taun, anu henteu langkung, éta di lingkungan, waktos pikeun balik lumayan, "saur walikota AFP. . "Kami ngobrol ngeunaan ratusan juta dinten nganggo cara anu urang gaduh ayeuna. Urang kedah ngurus planét urang, eta éndah pisan sareng tetep sampurna didamel. "

Walikota hususna prihatin ngeunaan ideu yén nalika manusa ngabinasakeun bumi pinuh, urang ngan ukur tiasa mindahkeun, nyebatna "edan". [19659002] Manusia teu gaduh kapal angkat pikeun waktos, sareng urang tiasa waé ngalakukeunana. Teknologi tiasa ngijinkeun urang pikeun ngajelajah dunya sanés sareng sistem surya sanés anu sanés, tapi sigana pisan yén umat manusa bakal ngan ukur ngabungkus. Kalayan dina épék éta, panginten pangsaéna pikeun tetep ngan ukur planét urang dina urutan kerja.

sumber gambar: Reid Wiseman / NASA

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR