Ieu mangrupikeun jas rohangan énggal ku NASA anu bakal ngagem dina bulan - BGR

Kami masih gaduh mangtaun-taun ditinggalkeun sateuacan NASA ngintunkeun manusa deui ka bulan, tapi nalika anjeun ngarencanakeun misi sapertos kitu, persiapan butuh pisan, seueur waktos. NASA ayeuna nuju ngusahakeun ngabéréskeun sékrési angkatan generasi na anu bakal nyambat rohangan nalika salami lunar maranéhna.

di update anyar NASA nyarios panjang lebar ngeunaan padamelan anu dilakukeun. dilakukeun pikeun mastikeun yén Unit Mobilitas Extravehicular pikeun Éksplorasi (atanapi xEMU pondok) tiasa ngajagi astronot nalika ngajelajah permukaan Purnama.

Kombinasi sorangan (dipidangkeun dina rendering di luhur) siga pisan. Katingalina sapertos gabungan tina astronot anu nganjang ka Bulan anu mimiti dékade sababaraha taun ka pengker komo deui sapertos astronot ISS. nalika bade kaluar rohangan. NASA ngajelaskeun yén sanaos sigana akrab di luar, éta naon anu aya di jeroeun.

Kalayan kabébasan gerakan, jas rohangan énggal masihan kalenturan langkung ageung pikeun astronot. Rentang gerak ieu bakal ngagampangkeun gerakan permukaan lunar tim NASA sareng, mugia ngaminimalkeun kabutuhan "arnab luncat", anu sering ditingali dina klip misi Apollo.

parantos kabuktosan mangrupikeun cara anu paling alami pikeun angkatan bumi nyebrang lingkungan gravitasi rendah Bulan. Éta digawé saé dina waktos éta, tapi éta henteu cara paling éfisién pikeun nyéépkeun énergi terbatas, sareng éta nyababkeun ragrag fun. NASA ngaharepkeun hal-hal bakal béda pisan dina waktos ayeuna.

Sateuacan misina, Astronot NASA bakal cocog sareng disesuaikan, kalayan nyeken sadaya gerakan pikeun mastikeun korespondenna. Alatan sipat modular na, jasna disaluyukeun pisan, nyayogikeun angkatan angkot sareng kanyamanan sareng mobilitas salami misi na.

Sapertos sateuacanna, sistem kasalametan angkatan bumi bakal aya dina unit kompak anu aya di tukangeun jas éta. . NASA nyarios yén hardware internal langkung maju tibatan dina sababaraha dekade, sareng sistem kaleuleuwihan anu ngajamin kasalametan astronot bahkan dina gagalna hiji atanapi langkung komponén.

Éta peryogi waktos langkung sakedik sateuacan ningali ka kostum anyar ieu dina aksi, tapi unggal waktos NASA siap ngirim jalma deui ka bulan, aranjeunna bakal langkung saé tibatan anu kantos.

Gambar Sumber: NASA

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR