Hoyong cicing deui? Neangan anjing

Upami ngalegaan waktos anjeun di Bumi mangrupikeun prioritas anu ageung pikeun anjeun, ngadamel balad anu balad tiasa bantosan pisan. Study anyar Ngiringan sababaraha puluh taun panalungtikan ngeunaan kaséhatan global sareng kapamilikan piaraan ngungkabkeun yén jalma anu gaduh anjing kauntungan tina ngirangan 24% dina mortality sadayana.

Panaliti ieu mangrupikeun meta-analisa panilitian dugi ka taun 1950. Sapuluh panilikan individu kalebet dina séri panaliti anyar ieu, kalayan data tina ampir opat juta pamilon. Ku dikelompokkeun sadaya data dina tumpukan anu langkung ageung, peneliti tiasa cet gambar anu langkung akurat kumaha faktor-faktor anu tangtu mangaruhan hasilna. Dina hal ieu, dampak kapamilikan anjing dina bentang umur mangrupikeun mangrupikeun perhatian. perjanjian langka dina Nintendo Switch anyar kalayan hirup batré anu hadé henteu béak

Data nunjukeun yén moral sadaya-sabab - résiko sacara harfiah maot tina nanaon - diréduksi ku 24% pikeun nu gaduh anjing. Nanging, nalika urang nganalisis data langkung jero, urang gancang ngartos naon anu aya di balik kasimpulan ieu sareng sadaya ieu aya hubunganana sareng kasehatan jantung.

Nilik anjing sigana sigana aya hubunganana sareng réduksi jumlah maotna kusabab masalah kardiovaskular. Ieu teu khusus ngareureuwas, sareng data parantos lami ngusulkeun yén gaduh anjing anu saé pikeun haté, tapi penting pikeun ningali kumaha kauntungan kaséhatan ieu narjamahkeun kana résiko anu langkung handap pati.

Katingalina, épék positif pikeun gaduh anjing bahkan langkung ageung di urang anu ngagaduhan masalah kardiovaskular anu kabuktian, kalebet kasus saméméhna tina serangan jantung atanapi stroke. Kanggo jalma ieu, ngaraosan anjing ngirangan résiko 31% aranjeunna tina kaserang panyakit kardiovaskular, anu ngadukung ide yén kauntungan anu paling gedé tina gaduh anjing nyaéta haté anjeun bakal langkung séhat.

Tapi naha? Panalitiyan mendakan yén, sacara umum, gaduh piaraan tiasa ngirangan setrés, anu tiasa nyababkeun ati anu langkung séhat, tapi jawaban na sigana langkung saderhana. Milik anjing hartosna nyandak di luar, sareng ieu ditarjamahkeun kana jalan spiritual di sakedap blok atanapi tempat hiburan di buruan, kagiatan fisik anu aya hubunganana sareng gaduh anjing nyaéta kauntungan anu lumayan pikeun awak anjeun.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR