Saturnus gaduh bulan anyar 20 sareng sadayana peryogi nami - BGR

Bulan tunggal Bumi parantos masihan astronom kasempetan ngulik hubungan antara planét sareng satelit alami anu ngorbitna. Ku sababaraha cara, Bulan Bumi mangrupikeun pambuka anu sampurna pikeun ngajarkeun manusa ngeunaan anggapan ngeunaan cara semesta.

Henteu aya peradaban anu hirup dina raksasa Saturnus, tangtosna, tapi upami éta, aranjeunna bakal langkung kéngingkeun nalika anjeun ningali ka langit ngalangkungan koleksi bulan-bulan dina pangeusina. Anyar-anyar anu disangka janten sakedik ti 60, upaya panilitian anyar ngungkabkeun yén anu leres-leres Bulan tambahan 20 yen kami henteu kantos perhatoskeun sateuacanna, nyababkeun total ka 82.

Wulan anyar parantos diusahakeun ku tim astronom anu ngagunakeun teleskop Subaru, anu mangrupikeun bagian observatorium Mauna Kea di Hawaii, sareng panemuan ieu diumumkeun ku Planet Minor Center of International Astronomical Union .

Éta sigana anéh yén planét anu ditaliti sakumaha Saturnus tiasa. gaduh bulan 20 anu teu dipikanyaho dina orbit ngurilingan anjeunna, tapi nalika anjeun nganggap ukuran objék anyar ieu, éta langkung nyarios. Bulan-bulan leutik anu aya hubunganna sareng Bumi, masing-masing dunya ukuran pint ukur ukur tilu mil diameterna. Kontras, bulan ngagaduhan lebar langkung ti 2,158 mil.

Catatan anu pikaresepeun ngeunaan bulan-bulan anu nembe mendakan nyaéta 17 sahijina ngorbit Saturnus "tibalik". Gerakan ieu katelah orbit retrograde. aranjeunna sigana clustered, nunjukkeun yén asal na aya hubunganana tabrakan antara objék anu langkung ageung dina orbit Saturnus, kamungkinan antara bulan-bulan kuno Saturnus atanapi dampak antara bulan sareng objék anu sanés, sapertos astéroid.

Penemuan ayeuna naroskeun ka masarakat pikeun bantosan ngaranan bulan énggal . Wulan 20 anu bakal dimeunangkeun sareng éntri kedah di-tweet dina akunna @SaturnLunacy aya poto, ilustrasi sareng inpormasi anu ngadukung pikeun ngadukung saran nami anjeun.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR