Senegal: Menteri Dalam Negeri negeskeun mulang ka timbal balik visa - JeuneAfrique.com

Menteri Dalam Negeri Senegal nyatakeun dina Kemis yén visa bakal dipénta deui, kusabab "alesan kaamanan", warga nagara anu nanyakeun ka Senegal, nentang Menteri Pariwisata, anu nampik inpormasi ieu.

Ieu mangrupakeun ukuran kontroversial, anu ayeuna sigana ngabagi pisan dina eksekutif. Menteri Dalam Negeri Aly Ngouille Ndiaye, anu nyarios dina Kemis enjing dina Radio Future Media, mastikeun informasi anu diumumkeun ku Jeune Afrique dina édisi September 30 na : kasumpingan visa timbal balik di Senegal.

"Kanggo alesan kaamanan, urang kedah ngendalikeun saha anu lebet ka luar nagara," saur menteri, anu nyatakeun kabutuhan Senegal pikeun ngajagaan watesna langkung saé. "Kami bakal ngintegrasikeun deui visa éta supaya saha waé anu asup kana daérah tiasa dikenalkeun," Anjeunna nambahan. Aly Ngouille Ndiaye ogé nyarios "file anu langkung maju", anu tiasa dilaksanakeun dina ahir taun 2019.

Ukuranna, upami diterapkeun, ngan ukur bakal merhatikeun warga anu cicing di luar Komunitas Ékonomi Nasional Amérika Kalér (ECOWAS) sareng Uni Ékonomi Ékonomi sareng Moneter (UEMOA), tunduk kana gerakan bebas barang sareng jalma. Sapertos dina kasus pikeun 2013 di 2015, visa-deui bakal diwajibkeun ti nagara-nagara nagara anu naroskeun ka Senegal. Warga Perancis, Belgia atanapi Amérika, antar sanésna, janten janten kawajiban ieu.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique