Afreximbank nargetkeun kutipan London - JeuneAfrique.com

Benediktus Okey Oramah, CEO Afreximbank © Kredit: Afreximbank

Bank pan-impor ékspor-Afrika ngumumkeun Rebo 9 Oktober badé badé lebet Bursa Saham London.

Afreximbank, lembaga kauangan anu diadegkeun dina 1993 kalayan tujuan ngadukung perdagangan di Afrika, parantos ngiringan gabung sababaraha perusahaan Afrika 110 anu parantos didaptarkeun di Bursa Saham London.

Bank henteu netepkeun jumlah anu ditargetkeun ku transaksi na tapi saurna bakal ngaluarkeun saham anyar, anu bakal éncér saham saham saham na anu aya, anu kalebet nagara-nagara Afrika, bank pangembangan sareng investor swasta. Bank dina sagala hal nyatakeun dina bulan Maret 2018 badé dilegakeun saham saham pribadi ku ngajual saham saham milyar dolar ku 2023.

Afreximbank aya di pusat pusat dagang Afrika

Bank-bank JP Morgan sareng HSBC bakal ngokolakeun jual, anu waktuna tetep teu jelas, kalayan dukungan Exotix, bank investasi khusus dina pasar munculna. HSBC hususna dalit sareng Afreximbank, parantos suksés parantos ngajualan transaksi beungkeut $ 750 juta bulan kamari.

Afreximbank ngarencanakeun kanggo mangpaatkeun Zleca

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique