Anjeun parantos janten goréng pikeun sadayana kahirupan - BGR

Naha anjeun mangrupikeun pelari maraton anu berpengalaman, jogger amatir, atanapi nembé ngajalankeun nalika kaayaan ngagaringkeunana, panilitian anyar nyarios anjeun bakal ngalakukeun sorangan ku ngikat suku anjeun sateuacan ngutruk salajengna. Trik katingalina henteu jelas ieu asalna tina tulisan anu diterbitkeun dina Jurnal Biologi Eksperimen sareng anjeunna gaduh beurat ilmiah anu langkung saé.

Lancar, terangkeun panaliti, mangrupikeun prakték anu rada cekap pikeun manusa. Éta bakar seueur kalori, tapi ngan ukur sakedik kalori anu dibakar saengga tetep ngajaga suku anjeun, sedengkeun sésana énergi anjeun dianggo pikeun hal-hal anu biasa sapertos ngadukung beurat anjeun. Nanging, ku maksimalkeun efisiensi suku anjeun ku swaying, anjeun tiasa ngaoptimalkeun gerak pinuh.

Pikeun ulikan ieu, peneliti ékspérimén sareng konsép anu parantos dipikanyaho di alam. Sakumaha dokumenna ngajelaskeun, "jaringan spring" ngawenangkeun sababaraha sato, kalebet manusa, ngayun sukuna nalika aranjeunna ngajalankeun. Pikeun nguatkeun pangaruh ieu, para ilmuwan parantos ngembangkeun "exotendon" anu, nalika dipasang antara suku, ngamungkinkeun ngajalankeun ku tanaga kurang.

"Éta nyatana usaha Elliot Hawkes 'ngabantosan deui' nalika sikep éta. - panulis pangajaran, nyarios dina hiji pernyataan. "Tangtosna, jalma amprok di 90 henteu unggal menit. Upami anjeun tiasa nyandak ukuran anu langkung pondok sareng langkung gancang, éta bakal ngirangan tanaga anu diperyogikeun pikeun mumbul deui, tapi butuh pisan langkung énergi pikeun ngayunkeun suku anjeun gancang, ku kituna anjeun henteu ngalakukeun sacara alami. Tapi, rombongan ngaleungitkeun biaya ieu kanggo ngoyakkeun suku, anu hartosna anjeun tiasa kalayan gampang ngalakukeun 100 léngkah-léngkah, anu ngirangan tanaga diperyogikeun. "

Panaliti nyarios yén nalika tés, balapanna janten teu nyaman sareng beungkeut anu ngabeungkeut sukuna ampir langsung. , sareng kasaimbangan ieu teu acan kenging. Nalika grup kasebut dipiceun, pengendara balik deui kalayan laju normalna tanpa masalah.

Gemblengna, bari nyukcruk pengeluaran energi, tim nyarios yén éta ngirangan énergi anu dipikabutuh pikeun ngajalankeun 6,4% rata-rata. Nomer ieu, sanaos alit, bakal luar biasa pikeun runner jarak jauh.

sumber gambar: Cultura / Shutterstock

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR