STD nyebar nyebar sapertos seuneu di Amérika Serikat - BGR

Sanaos puluhan taun atikan séksual sareng kampanye kasadaran STD, jumlah kasus STI énggal terus ningkat. Buletin anyar CDC dicét gambar anu parah kaséhatan seksual di Amérika Serikat, sareng sababaraha panyakit anu ngahontal tingkat anu henteu pernah ditingali salami 20 taun sareng anu sanés ngahontal catetan tinggi.

Laporan CDC dumasar kana data ti 2017 ka 2018 sareng nunjukkeun jumlah kasus sifilis, gonorrhea sareng chlamydia di sakuliah nagara. Data ngungkabkeun langkung seueur tina kasus 115 000 dina waktos ieu sareng langkung tina kasus gonorrhea 580 000, teu aya anu ngahontal tingkat anu luhur saprak 1991. Chlamydia? Panginten carita anu béda.

Numutkeun kana CDC, paningkatan ngeunaan 3% kasus chlamydia di sakumna nasional nyangking jumlahna langkung ti 1,7 juta, tingkat anu paling luhur kantos dicatet.

Sifilis ngagaduhan kamampuan anu paling dramatis. Ngaronjatkeun 3% tina klamidia sareng paningkatan dina 5% tina gonorrhea boh bulak dibandingkeun kana ningkat tina 14% anu ditingali pikeun sifilis. Anu langkung parah, laju inféksi sifilis dina bayi nembak ku 40% ti taun sateuacana.

Bayi anu keuna kufil ti ibu anu résiko henteu pisan. Pupusna stillbirth sareng neonatal mangrupikeun résiko anu sah pikeun ibu hamil sareng sifilis sareng, sanaos orokna salamet, aranjeunna tiasa nyanghareupan masalah pangembangan anu serius.

MD ngécéskeun. "Tes ieu basajan sareng tiasa ngabantosan awéwé pikeun ngajagaan orokna tina sifilis - panyakit anu dicegah anu tiasa ngagaduhan akibat anu teu bisa malikkeun."

CDC nyorot sababaraha unsur anu ngaleungitkeun kebangkitan STD, kalebet panurunan panggunaan kondom nonoman. Ngagabungkeun éta sareng faktor résiko sapertos panggunaan narkoba sareng kamiskinan, ogé réduksi dina program kasadaran STD di tingkat nagara sareng lokal di AS, sareng anjeun kénging resep kana angka catetan tina MTs.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR