India: PSA nunjukkeun tilu budak J & K barudak dina tahanan | Warta India

SRINAGAR: Biaya dilaksanakeun dina kaayaan Kaamanan Umum ngeunaan tilu budak cachemic anu di incarcerated saprak awal Agustus dikaluarkeun saatos tanggal lahir dilaporkeun dina kelas X lambaran tanda salah saurang ti aranjeunna kabukti mutuskeun pikeun ngabela panyababna korpus ku kulawarga, sumber saur.
Wakil Advokat Umum BA Dar ngajelaskeun Hakim Ali Mohammed Magrey tina Jammu sareng Pengadilan Tinggi Kashmir yén administrasi parantos ngabatalkeun pesenan tahanan anu dikaluarkeun ku Majistrik kabupaten, sadayana ngalibetkeun budak umur. Ieu saatos pengadilan naroskeun pamaréntahan pikeun ngajukeun réspon kana petisi habeas corpus ngeunaan ditahan budak lalaki ti Sopore ti sanés Hugam Srigufwara di Anantnag sareng katilu ti Soura Srinagar .
Sumber nyarios kolotna budak Hugam Srigufwara parantos nyerahkeun lambaran kelas X kelasna, nyebat tanggal lahirna dina 15 Maret 2003, pikeun ngabuktikeun yén anjeunna umurna. Rumaja éta parantos diculik di imahna tanggal Agustus 4 sareng dipesen handapeun PSA Agustus 8. Anjeunna teras dialihkeun ka panjara luar J&K.
Cetakan aturan 200 ngeunaan habeas corpus masih ditunda di payuneun Mahkamah Tinggi.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India