pas orok paneman lalaki kawin?

Naha henteu?

Paus Francis dibuka kamari di Vatikan
sinode dina Amazon anu nyarios agenda na kamungkinan kamungkinan mikirkeun orokéntikasi pandita pikeun lalaki anu kawin
ngadamel kalemahan para imam di daérah ieu. Tapi enggeus
para tradisionalis naékkeun patok ku nyorok skandal. Aya
naon ningkatkeun jumlah detraktor Paus Jesuit dina bunderan
curator Garéja Katolik. Pikeun kuring mah, upami éta sinodeu sumping
nyarankeun ordinasi lalaki nikah pikeun ngagampangkeun aksés para satia
ka sakramén anu dicabut ku éta ku kakurangan imam, kuring moal ningali no
disadvantage. Ieu alesan kuring.

Anu mimiti, masalah di dieu henteu teologis
Leungeun pastoral. Anu teu kawastanan imam di Garéja Katolik, anu mana atuh
terang, sanes resep ketuhanan tapi ukuran anu tiasa aya di
waktos sareng sajarah garéja. Henteu aya gunana tapi éta
teu bérés boh. Ngan baca Injil taliti pikeun
sadar yén tilu Injil synoptic nyarioskeun episode na
kunjungan anu dilakukeun ku Yesus ka ibu beuteung Simon (Mt. 8, 14, Mc 1, 30;
Lc 4, 38) anu anjeunna dikirimkeun tina muriang anu dipandu ku anjeunna. Ieu nganggap yén
rasul Peter nikah sareng ngagaduhan hubungan sareng beuteung na,
sareng saha anu terang sareng istrina sanaos disauran ku Yesus
bagian tina dua belas rasul. Ayeuna, urang terang yén Peter dianggap dina
Garéja Katolik salaku Paus munggaran sareng rasul anu dianggap
salaku panerus rasul. Anu nganggap yén Yesus henteu ningali
karugian anu jalma sah pikeun nikah mangrupikeun bagian anu luhur
Hirarki Garéja Katolik. Janten kéngingkeun percobaan dina sihir di
kamungkinan mesen lalaki kawin, khususna dina kaayaan
kakurangan imam. Sakali deui, masalahna nyaéta pastoral sareng henteu teologis.

Kadua, parantos aya imam
sah nikah di Garéja Katolik. Salami kuring ngulik di Inggris.
Kuring digawé babarengan sareng imam Katolik kawin di sababaraha paroki. eta
nya éta pendeta Anglikan anu parantos naros pikeun asupna kana
Garéja Katolik saatos kaputusan ku Garéja Anglikan pikeun mesen
awéwé. Paus John Paul II, teras dianggap rada konservatif dina
patarosan kaagamaan, khususna di daérah seksualitas, teras teras dicandak
dibekelan khusus pikeun ngagampangkeun panawaran ieu para imam Anglikan
kawin di garéja katolik. Catatan, ku jalan, yén ogé aya
Pendeta Katolik anu mutuskeun ngagabung sareng Garéja Anglikan pikeun tiasa
perkawinan tanpa ngaganggu palayanan imamna. Hayu urang tambahkeun anu
Garéja Katolik Wétan atanapi Ortodok anu diakui ku Roma, aya
rabi imam.

Katilu, engké atanapi engké, patarosan ngeunaan
ordinasi lalaki kawin bakal aya dina agenda di Garéja Katolik
di Kulon, dimana vocations ka pendeta jarang, nyababkeun ka palemahan
tina pandita. Solusi anu ayeuna pikeun ngimpor imam-jelema ti Afrika atanapi
Asia pikeun nyolok liang di Kulon henteu sustainable.

Tapi éta kami silih terang, kuring ogé imam sareng
hanjakalna moal milih kakawasaan. Éta henteu gampang, tapi kuring
nyaho kana kabecikan dina tingkat pastoral sareng démokrasi. Sareng upami pilihan kieu
redo, kuring moal ngarobah pikiran kuring. Kuring teu satuju sareng anu
anu ngaively mikir yén pernikahan imam bakal janten solusi
mujijat pikeun masalah nyiksa seksual dina Garéja Katolik. kahiji
sabab panyalahgunaan seksual ieu ngan ukur masalah minoritas pandita (bieu pisan 5%
sakumaha kajahatan tina pedofilia); saterusna kusabab dina pangajaran
parantos nunjukkeun yén corong pedofilia langkung kaprah di kulawarga
tibatan dina séktor anu sanés. Nikah sanés polusi anu dilawan
nyiksa seksual. Pendapat anu langkung hadé pikeun perkawinan imam dina kaayaan kalemahan
utamina ngamotivasi ku kanyataan yén kuring dianggap bakal musibah berkorban
hak Kristen ka sakramén ka ukuran anu murni sareng
ngan saukur disiplin ilmiah.

Ludovic Lado: Imam Jesuit

Hubungan tulisan: 698 11 70 14, Surat: contact@lewouri.info

Ngarasakeun database of leuwih 2 2 000 sarta datang:

Ningkatkeun pisibilitas anjeun dina tingkat nasional jeung internasional

Ngakibatkeun kampanye anjeun dina Internet, jaringan komunikasi panggedéna

Naekeun Usaha anjeun

Masangkeun Iklan anjeun ti 5 000 CFA


Pos Tampilan:
14

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://lewouri.info/eglise-catholique-bientot-lordination-des-hommes-maries/