Gagal dina jalan jalan 36 milyar FCFA, Atidolf Nigeria ngalarang ngayakeun perolehan umum di Kamerun pikeun 2 taun



(Investasi di Kamerun) - Salaku Investasi dina Kamerun sieun, pembina jalan Atidolf Nigeria tungtungna dinyatakeun cacad pikeun pasar asphalting jalan Soa-Esse-Awae (72 km) di tengah nagara.

Janten mutuskeun Menteri Menteri Umum, Emmanuel Nganou Djoumessi (poto). "Ditutup, kusabab kagagalan perusahaan Atidolf Nigeria Ltd., BP: 15896 Yaoundé, pangwangunan jalan-jalan pasar Soa-Esse-Awae. Atidolf Nigeria Ltd dilarang nawar kontrak kontrak anyar pikeun dua taun tina tanggal bewara kaputusan ieuMenteri nyerat dina catetan resmi anu ditandatanganan 8 Oktober 2019.

Nganou Djoumessi nambihan yén garansi tungtung 1,742 milyar FCFA ngalangganan 20 Juli 2016 kalayan Zenithe Insurance SA, agénsi Douala bakal digagas pikeun kapentingan administrasi salaku pancegahan ku nu gaduh.

Kaputusan menteri ieu dinten anu sami iraha, nyusul keluhan penduduk anu berupaya ti jalur ieu, Emmanuel Nganou Djoumessi, ngadamel katurunan dina situs. Anggota pamaréntahan nyatet yén kanggo padamelan anu dimimitian dina Oktober 18 2016, perusahaan parantos ukur ngahontal tingkat 21%, tilu taun ka hareup. Tapi, Atidolf parantos ngempelkeun 12 milyaran franco CFA dina total biaya proyék 36 milyar.

Karya konstruksi ieu atos dilaksanakeun salami periode 24 bulan. Deui bulan 36 saatos ngamimitian damel, jalan Soa-Esse-Awae masih teu dikirim. Nu ngagugat, anjeunna parantos netepkeun yén anjeunna henteu tiasa ngangkut parabot sareng peralatanna dumasar di Nigeria kusabab krisis di kalér-belah kulon sareng kiduleun Kamerun .

Sylvain Andzongo

Maca deui IEUH