Bakar antara Bulus sareng Bamouns di kota Sangmelima

Nuju nuju jangjang "tinggal babarengan" di kota Sangmelima. Bulu mutuskeun pikeun ngalawan sareng bencana pajeg motor Bamouns.

Karusuhan tina Sangmelima (c) lebledparle.com

Di handap ieu mangrupikeun serangan anu ngarah ka pupusna pamuda Djatom, moto-taximan di Sangmelima yén permusuhan dicetuskan. Penduduk klaim nyatakeun kriminal anu terus di stasion pulisi.

Numutkeun sumber kami, korban leungitna sareng motor na. Masarakat Bulu seuneu nyarioskeun yén badé nerapkeun hukum Musa: "soca pikeun panon, huntu pikeun waos ".

Sanajan turunan otoritas sareng penegak hukum (polisi, gendarm, militér, sappers), teu aya jigana pikeun nenangkeun riungan. Ngan ukur hiji klaim: pelakuna.

Dina henteuna pésta kaliru, riungan ngancam nyerang sadayana komunitas Bamoun sareng Investasi di kota, sareng langkung parah pikeun "pélor anu kaleungitan".

Indung budak ngora dibunuh anu parantos sumping ningali pembunuhan putrana, pasti bakal pingsan dina hudang.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lebledparle.com/societe/1109637-cameroun-echauffourees-entre-bulus-et-bamouns-dans-la-ville-de-sangmelima