India: Kaseueuran patani nolak transfer artos langsung pikeun dana pupuk: ulikan | Warta India

NEW DELHI: Near 64% tina patani nentang bubuka transfer langsung subsidi pupuk, nurutkeun hiji survey anu dilakukeun pikeun Niti Aayog. halangan pikeun gerakan réformasi pamaréntah dina sektor.
Panaliti panganyarna anu dilakukeun ku MicroSave Consulting di 54 distrik 18 AS nyatakeun yén bari 95,5% patani anu ditaliti ngagaduhan akun bank individu, "63,6% patani nyatakeun yén kuring henteu resep CSD dina subsidi pupuk. "Sareng mésér aranjeunna kalayan harga disubsidi. Laporan anu dileupaskeun Kemis.
Dina sistem DCT, patani kedah mayar harga pasar (pasar anu teu dikendali) kanggo mésér pupuk, teras nampi artos tina rekening bank na tinimbang subsidi, anu sami sareng CSD pikeun botol tina GPL dipikabutuh. Patani ngajelaskeun yén aranjeunna henteu nampi subsidi LPG na atanapi éta parantos telat. "Kusabab pangalaman ieu, patani panginten bakal ngadangu masalah anu sami sareng DCT pikeun pupuk," laporan éta.
Numutkeun laporan éta, patani nyatakeun beban finansial naékna upami aranjeunna kedah mésér pupuk di pasar harga kusabab aranjeunna kedah nginjeum pikeun mayar pinuh. Departemen Pupuk nyarioskeun hasil tina paniliti mangrupikeun masalah pangbadagna anu aranjeunna parantos diusahakeun ngabenerkeun. "Tangtangan pangbadagna nyaéta kumaha ngaidentipikasi ahli waris (boga atawa boga tanah), naon anu kudu dijantenkeun jumlah bantosan sareng naon anu kudu dijantenkeun modél. Ieu patarosan anu hese sareng urang tiasa dianggo. Ideally, hibahna kedah di aken dina saminggu, "saur manajer.
Panaliti ieu nyarios conto patani anu ayeuna nuju meser urea 25 sataun. Anjeunna kedah mayar rupees 266 kantong sareng janten rupees 6 650. Nanging, dina lingkungan anu terurus, nganggap yén kantong urea mangrupikeun 1 100 Rs, patani bakal peryogi 27 500 Rs sareng jumlah subsidi bakal dikedalkeun engké. Sareng kéngingkeun pamayaran ieu, aranjeunna kedah nginjeum ti sumber kauangan informal dina tingkat bunga anu langkung luhur.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India