India: Sumi Modi-Xi dina Ngatasi Béda: Media Cina | Warta India

BEIJING: Nalika Présidén Cina Xi Jinping ngadatangan India Jumaah pikeun puncak informal kadua na sareng Perdana Menteri Narendra Modi média resmi Cina ngumumkeun yén rapat aranjeunna bakal langkung difokuskeun kumaha pikeun ngaleupaskeun béda sejarah sareng ayeuna pikeun

ngajalin kolaborasi gotong royong

.
Xi kedah angkat ka Beijing ka Chennai awal dinten Jumaah sareng sumping di kota siang kanggo siap pikeun rapat informal kadua sareng Perdana Menteri Narendra Modi di

Puseur tur gambar anu indah di Mamallapuram

.

Nalika nyarioskeun di puncak kasebut, Wakil Menteri Luar Negeri Cina Luo Zhaohui nyarios ka media Rebo yén para pejabat ti dua pihak parantos nyiapkeun dina gempungan ngaliwatan interaksi anu deukeut.
"Taneuh padat. Hatur nuhun kana upaya gabungan dua pihak, kunjungan Présidén Xi ka India bakal janten kasuksésan anu saé. Éta bakal nyétélakeun nada sareng arah pikeun pangwangunan hubungan dua hala sareng bakal ngiringan kamajuan langkung sareng hasil anu kabébasan pikeun kerjasama antara dua sisi, "saurna.
"Kanggo rapat anu teu resmi, dua pamimpin bakal ngagaduhan suasana santai sareng nyaman pikeun kalawan bébas pertukaran aranjeunna tanpa jejer tetep," Anjeunna nambahan.
Édit Gancang: India sareng Cina tetep jauh dina masalah dasar
Leuwih ti éta, teu aya perjanjian pikeun disaluyuan.
Mimitian Jumaah wengi, Perdana Menteri Modi sareng Présidén Xi bakal gaduh sababaraha rapat, hususna sareng penerjemahna, pikeun ngabahas jalan pikeun hubungan Sino-India anu seueur nyanghareupan halangan, kalebet dukungan pikeun Beijing dina kampanye pait Pakistan. ngalawan India nyusul panyabutan artikel 370 ngaleungitkeun status khusus Jammu sareng Kashmir.
Nalika Luo gaduh catetan anu positif pisan, éditor anu langsung heran di poéan Cina China Daily nyarios yén éta tetep ningali naon anu tiasa dipangaruhan ku dua pamingpin dina dua dinten ka hareup.
"Pengumuman telat ngeunaan kunjungan Xi ka dua tatanggana di Asia Kidul, India sareng le Népal Ngan jam 48 sateuacan rapat informal, mangrupikeun buktina yén Beijing sareng New Delhi ngahargaan kasempetan pikeun ningkatkeun hubungan dua hala liwat kimia pribadi antara pamimpin utami, "saur redaktur.

"Éta Beijing sareng New Delhi ngumumkeun rapat éta, ngabolaykeun lamunan yén dua pamimpin bakal nundung rapat naon waé sareng ngirim pesen nengtremkeun yén aranjeunna henteu hoyong nanaon pikeun nangtung dina papacangan konstruktif," saurna. anjeunna nyatakeun. .
"Pertemuan Xi sareng Perdana Menteri Modi di Chennai, India kidul, kedah langkung difokuskeun kana béda sajarah sareng ayeuna antara dua nagara sareng kumaha cara ngatasi supaya sadar poténsi gawé babarengan". saur anjeunna. .
"Sanaos tetep katingali naon anu tiasa diciptakeun ku Xi sareng Perdana Menteri Modi di Purwakarta, kamungkinan pikeun paprésan bilateral langkung ageung langkung milih hubungan anu langkung positif tibatan hiji anu ngan saukur stabil," tambah téks.
Cina sigana parantos lemeskeun jabatanna dina Kashmir minggu ieu. Juru Listrik Menteri Luar Geng Shuang ngabales patarosan dina masalah ieu tanpa nyarioskeun resolusi PBB sareng PBB.
Saatos kunjungan Menteri Luar Negeri Pakistan ka Shah Mehmood Qureshi Di Beijing, Cina, anu posisi tradisional dina masalah Kashmir nyaéta mendakan solusi anu damai antawis India sareng Pakistan, parantos ngawitan ngarujuk kana resolusi PBB sareng Kaamanan. India ngarobih tulisan 370 na Agustus 5.
Cina ogé ngadukung sauran Pakistan pikeun rapat informal Déwan Kaamanan Pertahanan Bangsa-Bangsa ngeunaan Kashmir, anu réngsé tanpa aya deklarasi. Menteri Luar Negeri, Wang Yi, dina alamatna ka Majelis Umum PBB, nyatakeun sapihak ngarobah status quo anu kudu dilaksanakeun.
Koméntar Geng minggu ieu urang ngaharepkeun yén China bakal ngalunaskeun jago di payuneun sidang Chennai, tapi kunjungan Perdana Menteri Pakistan, Imran Khan, diiring ku kepala tentara, Jenderal Qamar Javed Bajwa, sareng aranjeunna rapat sareng Xi parantos robih ngarobih posisi Beijing.
Alesanna Cina ngatur kunjungan Khan saacan sateuacan perjalanan Xi ka India tetep misteri.
Salila rapatna, Xi ngajamin Khan yén silaturahim di antara Cina sareng Pakistan mangrupikeun "teu kaampurkeun sareng padet" sanaos parobihan dina kaayaan internasional sareng régional.
Saur anjeunna ogé: "Cina méréskeun perhatian khusus kana kaayaan di Kashmir sareng fakta-fakta anu jelas".
Dina siaran pers anu dikaluarkeun dina tungtung kunjungan Khan, China "cekap pisan ngawaskeun kaayaan ayeuna di Jammu sareng Kashmir sareng negeskeun yén masalah Kashmir mangrupikeun sengketa anu ditinggalkeun tina sajarah sareng diperyogikeun kalayan bener. sareng damai. dina Piagam Persatuan Bangsa-Bangsa, Hubungan Déwan Kaamanan PBB anu relevan sareng perjanjian dua hala. "
"Cina ngabantosan tindakan sapihak anu nyababkeun kaayaan éta. Pihak-pihak kedah ngabéréskeun bédana sareng masalah di daérah ngalangkungan dialog dina dasar kasaruaan sareng silih hormat, "tambah pernyataan.
India diréaksikeun kuat ka rujukan Xi ka Kashmir dina Kamentrian Luar Negeri, nyatakeun yén Beijing "terang" kalebet posisi New Delhi sareng éta henteu ka nagara sanés pikeun mairan kana urusan internalna.
Sumber pamaréntahan India ogé nyarios teu aya sual pikeun nyawalakeun masalah éta sabab éta mangrupikeun masalah anu berdaulat di India, tapi tambah yén Perdana Menteri Modi bakal ngamutahirkeun Xi ngeunaan masalah éta. upami aya patarosan.
Kemis, kumaha oge, Geng parantos ati-ati, nolak kana nuliskeun ucapan Cina Kashmir sacara jéntré.
Ditanya dina konferensi pers naha patarosan Kashmir bakal aya dina Xi-Modi. "Posisi Cina ngeunaan masalah Kashmir konsisten sareng jelas," saur Geng.
"Dina rapat Présidén Xi sareng Perdana Menteri Modi, urang bakal nyebarkeun inpormasi sateuacana," tambah anjeunna.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India