Objek interstellar nembe mendakan gas sianida - BGR

Ahli-ahli astronomya ningali obyek interstellar anu nyebrang sistem surya urang dina bulan ayeuna. Ieu mangrupikeun kadua kalina na ilmuwan parantos kauninga obyék sapertos kitu sareng, saatos panalungtikan anu lengkep, obyék - ayeuna dianggap komét atanapi badan anu sapertos komét - parantos didokumentasikeun sareng namina para astronom amatir anu mimiti ditingal.

Komet, anu disebut 2I / Borisov, dicrit mimiti dina perjalananna ngaliwatan sistem urang, masihan ilmuwan seueur waktos pikeun niténanana. Siri munggaran paniliti parantos masihan hasil anu pikaresepeun, khususna kanyataan yén éta mangrupikeun sual ngaleupaskeun gas sianogenik (gas diwangun sahenteuna sabagean tina sianida) bari ngagancangan dina sistem rumah tangga kami.

Dokumén anyar diterbitkeun dina Astrophysical Journal Hurup ngungkabkeun penemuan menarik ieu, dilakukeun kalayan data dikumpulkeun ku tim ilmuwan internasional nganggo teleskop William Herschel. Tapi pikasieuneun panemuan ieu sigana aya di permukaan, urang henteu kedah hariwang ngeunaan eta di Bumi.

"Objék interstellar mangrupikeun conto bahan tina sistem planét sanésna, anu dikirimkeun ti urang - atanapi sahenteuna ti urang. sistem tatasurya, "saur Profesor Alan Fitzsimmons, anu mingpin panilitian, nepi ka alam semesta nonoman ayeuna . "Sipat fisik masihan kami pitunjuk kumaha sistem perangkat planet séjén berkembang sareng naon jinis awak leutik anu tiasa aya. Ngukur komposisina ngamungkinkeun urang pikeun ngabandingkeun naon anu urang mendakan kalayan puluhan taun diajar ngeunaan komét sareng astéroid ngorbit panonpoé. "

Fitzsimmons nyebatkeun yén sanaos komét ieu langkung seueur "frékuénsi" tibatan jinis komét anu biasana urang tingali dina sistem kami, kanyataan yén ngandung sianida henteu héran pisan.

2I / Lintasan Borisov parantos dilacak na sigana henteu yén obyék dugi ka mana waé di Bumi, atanapi henteu nyebatkeun lintasan orbit bumi di Bumi. Janten ampir henteu aya kasempetan yén bahan kométna ngahontal planét urang.

Élmuwan bakal teras-terasan pikeun niténan obyék éta ngalangkungan sistem kami, sareng komét kedah tetep katingali salami sababaraha bulan. Anjeun tiasa ngaharepkeun nguping langkung seueur kusabab sagala rupa usaha panaliti anu dijalankeun.

Sumber Gambar: Gemini / NSF / Observatorium AURA

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR