Paul Biya ngumumkeun eusi séntralna sareng Emmanuel Macron, dina sela konférénsi ngeunaan Dana Global di Lyon



(Investasi di Kamerun) - Di sela kana 6e Konperénsi Babadas deui Dana Global pikeun Ngalawan AIDS, Tuberkulosis sareng Malaria anu diayakeun di Lyon ti 9 nepi ka 10 Oktober 2019, Présidén Kameruné Paul Biya kagungan wawancara ayeuna sareng pasangan Perancis na Emmanuel Macron .

"Abdi ngagaduhan wawancara sareng Présidén Macron. Urang parantos disebatkeun masalah ngeunaan Dana Global pikeun ngalawan tuberkulosis, malaria sareng HIV. Kami ogé ngabahas sababaraha masalah kerjasama. Anjeunna naroskeun kuring kumaha debat gedé [dina krisis di North-West sareng South-West, ti 30 Séptémber nepi ka 4 Oktober 2019, Yaoundé] lumangsung: Kuring masihan anjeunna laporan ngeunaan penjajahan debat. Terus kami masihan gambaran ngeunaan kerjasama antara dua nagara; ningali yén gotong royong ieu berjalan saé", Ngumumkeun sirah nagara Kamerunika.

"Kami kalibet. Kami parantos nyumbang sahenteuna 3 milyar [FCFA] pikeun program anu badé. Sareng Kamerun mangrupikeun salah sahiji nagara anu nguntungkeun tina artos ti Dana Global pikeun ngalawan AIDS, Malaria sareng Tuberkulosis", Saur Présidén Biya, aya hubunganna sareng komitmen Kamerun pikeun ngetren deui sumberdaya Dana Global.

SA

Maca deui IEUH