Zona Franc: muka rapat rapat dua taun di Paris - JeuneAfrique.com

Menteri Ékonomi Perancis sareng Kauangan Bruno Le Maire sareng pasangan Afrika na tina zona francong nyumponan 10 sareng 11 Oktober di Paris. Kasempetan pikeun neraskeun refleksi aranjeunna pikeun tarung ngalawan aliran keuangan anu haram, jalan kaluar krisis nagara-nagara minyak, sareng pangembangan kemitraan umum-swasta.

Ayeuna janten upacara anu saé mapan. Unggal genep bulan, menteri nagara zona franc - anu ngoleksi babarengan nagara 14 sub-Saharan Afrika, Comoros sareng Perancis - patepang, giliran di Perancis sareng di Afrika, pikeun ngayak-ayak ngalangkungan ageung masalah ékonomi jeung moneter anu ngahiji babarengan.

Konsérvér ieu dilakukeun dina waktos di Paris, dimana Menteri Menteri Ékonomi sareng Kauangan, Bruno Lemaire, bakal ngabagéakeun para mitra ti daérah ogé présidén bank sentral sareng lembaga régional di Ékonomi Ekonomi sareng Moneter. Afrika Kulon (UMEOA), Komunitas Afrika Tengah sareng Ékonomi Moneter (CEMAC) sareng Comoros.

"Nagara-nagara di zona franc ayeuna langkung hadé

Sababaraha rapat bakal diayakeun dinten Jumaah, kalebet subuh pleno, anu bakal dihadiran ku menteri keuangan ti daérah. Diantara masalah kedahna évolusi indikasi macroeconomic. "Dina tilu set ieu, nagara-nagara di zona franc tiasa langkung saé," saur salah sahiji manajemén umum Khazanah Perancis, anu sacara saksama ngira-ngira dina 6,6% laju pertumbuhan di WAEMU taun ieu, nyaho yén "éta peryogi pisan. tumut kana bagian anu signifikan tina ékonomi informal ".

Pikeun bagian anak, kasehatan zona CEMAC bakal diulas. Sanaos mekar dina sagala rupa ongkos, genep nagara Afrika sentral anu nyusun sacara global mimitian kaluar tina krisis saatos kejutan ngalaman saenggeusna harga minyak tina 2014. "Sakabéh, kaayaan éta ningkat sanajan éta tetep rapuh," keukeuh sumber anu sami anu ngarepkeun pertumbuhan 2,7% pikeun daérah taun ieu. "Ayeuna, pantulan bakal diteruskeun kana diversifikasi ékonomi ieu dina sudut pandang 2020."

Aliran anu teu jelas sareng harmoni pajeg

Para narasumber bakal neraskeun pagawéan anu dilakukeun nalika rapat-rapat saméméhna ngeunaan tarung ngalawan pencucian arti sareng terorisme. Aranjeunna bakal sumping sapertos sapertos rekomendasi 42 anu dilakukeun ku Bank Dunia sanggeus hiji karya dimimitian di zona franc Oktober Oktober 2018.

"Numutkeun pangembalan kami, 40% tina perencanaan anu direncanakeun saprak tanggal ieu bakal dicapai, saur salah ka Keuangan Perancis. Nanging, urang hoyong ngagaduhan aspék kualitatif ngeunaan éta.

Masalah anu sanés, keharmonian pajeg sareng kamampuan perkongsian masarakat-swasta ku sektor ogé kedah diperdebatkeun antara menteri. Dina titik pamungkas ieu, Komisi UEMOA parantos ngarencanakeun arahan anu langsung dina kerangka hukum anu umum pikeun gawé bareng ieu dina Uni. Ieu teu acan diadopsi.

Kalangkang Eco

Henteu diragukeun, subyek mata uang Eco tungtungna bakal ngarencanakeun dina rapat ieu. Émut yén di Abuja, 29 Juni kamari, Kepala Negara sareng Pamaréntah ECOWAS parantos ngabenerkeun éntri kana kakuatan tina mata uang umum ieu, sareng ieu ti 2020. Kusabab éta, kaputusan ieu henteu gagal pikeun ngaunduh kontroversi.

Sisi Perancis, urang ogé émut antawis sanés, pisan sacara diplomatik, pikeun tumuh kana matéri ieu kana sikep Emmanuel Macron. Dina ahir Agustus, nalika Konperénsi Ambassadors ', Présidén Perancis ngumumkeun anu dipikahoyong ngadukung integrasi régional.

A priori, teu aya révolusionér anu kedah ngadamel rapat-rapat di Paris. Henteu kéngingkeun yén wates waktu penting dina masalah ieu bakal dina Juni 2020, nalika waktos ECOWAS bakal nguji kritéria konvergénsi (inflasi, keuangan umum, sareng sajabana) 15 Anggota Amérika kamungkinan bakal gabung dina proyék mata uang tunggal.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique