India: Survey di Maharashtra: Sharad Pawar sareng Amit Shah Laporan Anggo Pasal 370 salaku Pertanyaan Pamilihan | Warta India

NAGPUR / LATUR: Menteri Kesatuan Dalam Negeri Amit Shah sareng presiden NCP Sharad Pawar ngécéskeun yén BJP parantos dianggo artikel 370 salaku masalah dina Pilkada dina Majelis Maharashtra .
Dina demonstrasi di Hingna, caket kana Nagpur, Pawar nyatakeun pihakna ngabagéakeun pambatalan Pasal 370, tapi yén BJP ngeksploitasi éta pikeun naroskeun oposisi.
Salaku respon kana serangan éta, Amit Shah nyatakeun pihakna bakal ngumpulkeun masalah anu aya hubunganana sareng kaamanan nasional.
"Anjeun teu tiasa kéngingkeun sora kalayan terus-terusan ngangkat Pulwama (serangan teroris), Pasal 370. Tulisan ieu dicabut ku Parlemén. Dinten ayeuna, pamimpin BJP naroskeun pendapat kami ngeunaan ieu, "saur Pawar ka Hingna.
Baheula dina poé éta, Shah narékahan pikeun mastikeun naha Pawar sareng Kongrés Rahul Gandhi nyaluyuan ngaleungitkeun Pasal 370 atanapi ngalawan éta.
"Parlemén dicabutkeun tulisan éta. Ukur opat kaluar ti lima anu nolak éta. Naon anu aranjeunna nyarioskeun yén kaputusan éta tiasa dilakukeun, tapi masarakat Kashmir kedah di amanah heula, "saur Pawar.
"Tapi pamimpin ayeuna urang nyempad lawan ku ngangkat masalah Pasal 370 tinimbang ngobrol ngeunaan naon anu maranéhanana lakukeun pikeun méréskeun masalah dasar jelema," tambah anjeunna.
Naha pamaréntahan Narendra Modi henteu "nunjukkeun wani" ogé ngaleungitkeun Pasal 371 UUD, anu nyaram bangsa-nagara ti daérah India pikeun mésér tanah di nagara-wétan-wétan. saur Pawar.
"Anjeun parantos ngahapus tulisan 370, naha anjeun henteu nunjukkeun wani ngaleungitkeun 371? Kami bakal ngadukung anjeun ... Aranjeunna (BJP) mangrupikeun jalma anu cidra dina nami 370, Pulwama, "dugaan Pawar.
Anjeunna ogé dituduh Perdana Menteri Narendra Modi milarian dalil politik pikeun memihénkeun panahan udara dina kubu téroris Balakot saatos serangan teroris Pulwama dina bulan Pebruari.
Tilas menteri EU nyarios kaputusan pikeun ngorondang terorisme "dipersatuan sacara" dicandak ku pimpinan sadaya partai (dina rapat anu diangkat ku Pertahanan) sareng sanés ku "individu terasing", saur anjeunna.
"Tapi mileage politik ditéang dina kawani anu ditingalikeun ku pasukan kaamanan, anu henteu adil," saur Pawar.
Tilas Perdana Menteri Indira Gandhi henteu narpolitik pikeun ngeksploitasi kameunangan perang 1971, saurna.
"Anjeunna wartos pasukan kaamanan. Tapi mileage pulitik ditéang ... (saatos Balakot) sareng BJP nyandak kauntungan tina éta dina polling Lok Sabha, "tambahna.
Krisis agraria beuki ningkat dina pangawasan BJP, tapi pamaréntah henteu merhatoskeun, saurna.
Pawar ogé nyatakeun yén "henteu hiji pagawéan inci" parantos dilakukeun dina peringatan Chhatrapati Shivaji di Laut Arab saatos Modi ngalantik karya (dina Désémber 2016).
Ngalawan Pawar dina rally di Killari di Latur, Shah nyarioskeun masalah kaamanan nasional sareng tulisan 370 "penting" pikeun BJP.
"Sharad Pawar sareng pimpinan kongres anu naroskeun ka kuring naha tulisan 370 mangrupikeun masalah ... Maharashtra didasarkeun kana etos Shivaji Maharaj tina sorajya (otonomi). Isu kaamanan nasional bakal dibahas dina polling, "saur Kepala BJP.
"Anjeun ngungsi upami anjeun hoyong, kami pasti bakal ngarayu ka masarakat Maharashtra ngeunaan masalah kaamanan nasional," Anjeunna nambahan.
"Anjeun teu tiasa adu kami sareng sual pangwangunan, Pawar Saheb. Anjeun (Congressional Pamaréntahan-NCP) parantos kéngingkeun artos ti jalma-jalma miskin tina Maharashtra, "saurna.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India