Rodri ekslusif: pikeun Guardiola, Man City

LAS ROZAS DE MADRID, Spanyol - gagang gaganti, panto muka sareng Saul Niguez nyembur ka rohangan. Aya ngan ukur kamar anu cekap lirén di payun, nuju kana tempat latihan sareng nepi ka tempat tinggal pamaén pikeun tuang siang, tapi éta henteu siap. Anjeunna ngadangukeun ti kantor alit anu ditutupan ku ratusan potrét bal lawas ka markas tim nasional Spanyol Las Rozas, 25 km kalér-kuloneun Madrid, sareng anjeunna imut.

Joder, ngélér, loco ! Anjeunna surup, nyebrang, seuri. Dasarna, éta hartosna: Kurang ajar, naon bahasa inggris, lalaki! Éta ribut; éta ogé leres.

Nalika ngobrol anjeunna, Rodrigo Hernandez - anu satengahna nyatakeun yén pamaén maén bal ogé manusa ogé nalika urut tim mitra Atletico Madrid urang nyegat - saurna lirén, "Nya, kuring nyobian. "[19659004] Rodri asalna ti dieu, ka Rayo Majadahonda, sateuacan gabung Atletico dina taun 11. Anjeunna teu ngagaduhan kulawarga Inggris sareng henteu pernah cicing di Inggris dugi usum panas ieu, nalika anjeunna janten pamuter paling mahal dina sajarah Manchester City. tapi anjeunna diajar basa.

- Kualifikasi Euro 2020: Stream Norway vs Spanyol, 10 / 12, 14h45. AND, ESPN + (Amérika Serikat hungkul)
- Ogden Masalah Inggris sareng pendukung roaming
- O'Hanlon: Saha pamaén maén anu pangsaéna?

hiji hal dina kanyataan ieu, najan sederhana, masihan gambaran yén éta seueur nyarios ngeunaan anjeunna. Kanyataanna, sigana mah hal anu jelas pisan nalika anjeunna nyarios; Anjeunna cek kecap ngan ukur dua kali, henteu sakali-kali kanggo nerangkeun. Sakali kasét dirékam sareng transkrip anu ditulis kira-kira jam saatos, "diajar" bijil langkung ti belasan kali: langkung seueur tibatan kecap sanésna, sajaba ti "maén" (sareng hal-hal sapertos "na "," Sareng "atanapi" atosan).

Iraha waé ceuk manéhna diajar, sigana otentik. Rodri parantos diajar. Salawasna, salawasna bakal. Anjeunna sakali ngaku yén salaku murangkalih anjeunna langkung resep ngartos kana maén bal tibatan pelesir. Sanaos harita, dina taun 11 atanapi 12, pelatih émut gaduh diskusi taktis sareng Rodri ku cara aranjeunna henteu pernah sareng saha waé. Anjeunna hoyong terang kumaha sadayana damel. Anjeunna henteu ngan lalajo pamaén; Anjeunna diajarkeun aranjeunna. Cara anu anjeunna maén ngagambarkeun éta. dina posisi na, anjeunna mangrupikeun pamuter hiji, anjeunna nyatakeun dina hiji waktos, kalayan waktos mikir. Bahkan upami di Inggris waktos ieu turun, bahkan uteuk henteu nampik kaperluan fisik. Anjeunna, saur anjeunna, sapertos bolu anu gedé, nyerep sadayana.

Ieu ogé katingal

Atletico ngabebaskeun Rodri di 17 taun ka tukang sareng anjeunna angkat ka Villarreal, dimana anjeunna diajar ti Bruno Soriano, gelandang lalaki pamikiran. Salami nginepan anjeunna, Rodri diajarkeun dagang di universitas sareng cicing di tempat cicing mahasiswa. Nalika anjeunna ngantunkeun uih deui ka Atletico kanggo 25 juta euro, nalika anjeunna internasional, éta henteu raos pisan. Anjeunna henteu pas pikeun klub sacara stylistically tapi, saurna, éta tepatna sababna indit ka dinya: anjeunna hoyong diajar ti manajer anu bakal ngajarkeun hal anu henteu anjeunna laksanakeun. sempet henteu, sanés anu kagungan anjeunna. Batur anu bakal nuduhkeun anjeunna anu béda-béda bakal masihan anjeunna anu sanés pikeun neuleumkeun diri na. Anjeunna hoyong maén dina tim anu bakal tangtangan anjeunna, ngabéréskeun anjeunna, maksa anjeunna mikirkeun sareng ngembangkeun.

Sataun saatosna, Rodri angkat ka Inggris, liga énggal siap maénkeun dina tim anu katingalina kanggo anjeunna. Anjeunna diangkat janten ménéjer ka tukang maén bal Man City anu paling diperyogikeun (sareng saha anjeunna mayar £ 62,8 £), tapi hiji tempat dimana, Rodri bakal mendakan, masih seueur diajar. Éta pisan anu dipikahoyong.

ESPN: Manchester City parantos mayar klausa panebusan anjeun dugi ka 70 M € (62,8 M £). Anjeun tuh studi bisnis: anjeun ngagaduhan nawar 70 juta euro?

Rodri Haha, anjeun terang pasar samenika gélo pisan. Kuring henteu weruh naon ajén éta pamaén. Abdi anom, abdi gaduh seueur hal pikeun diajar: Kuring ngan ukur 23 taun. Hiji-hijina hal anu kuring tiasa ucapkeun nyaéta yén kuring bakal masihan sagala pikeun tim kuring. Kami salawasna jalma anu hoyong ningkatkeun sadayana waktos sareng panginten kuring gaduh karir anu panjang [payun kuring]. Hal anu saé téh nyaéta kuring seueur diajar sareng anu kuring di tempat anu hebat, kalayan palatih hébat sareng sepuh anu hadé pikeun jadi pamaén.

Tanda paling mahal di Paris Saint-Germain nyaéta Neymar; Di Atlético, éta Joao Felix; di Barcelona, ​​éta Ousmane Dembele; di Real Madrid, éta Gareth Bale; Juventus nyaéta Cristiano Ronaldo. Kabeh aya panyerang. Di Kota, anjeun téh: gelandang tengah pertahanan. Naon anu nyarioskeun perkawis pentingna, ngeunaan hartos peran éta?

Abdi ngora pisan. Kuring terang kuring kudu diajar loba, tapi éta kentel hébat dibandingkeun pamaén ieu, pamaén top. Tapi kuring henteu ningali jumlahna. Dina maén bal modern, posisi abdi penting pisan sareng sadaya tim utama ngagaduhan pemaén anu hadé: klub-klub milarian jinis pamuter ieu. Kami tim anu karasa sareng urang butuh jalma anu maénkeun sisi pertahanan anu sanés. Kuring pikir deui ka buruan tiheula sareng kuring nyarios, "OK, kuring ngagaduhan rohangan anu kalangkung di dieu." Kuring kedah sadar yén pamaén sanés ayeuna nuju ka sawah, nyandak posisi [maju]. Anjeun mangrupikeun pangpayunuhan anu maok bal ku éta tim éta teras tiasa nyerang.

Kuring pikir ieu paling penting, salah sahiji posisi tim pangpentingna tina tim éta. Anjeun kedah tetep ngajaga kadali kaulinan.

Kontrol mangrupikeun konci?

Leres, kontrol. Langkung ti 90% tina patandingan kaulinan anu dimaénkeun anjeun gaduh kendali kaulinan, diilikan. Biasana, tim séjén ditolak deui sareng anjeun nyerang sadaya waktos. Penting pikeun ngendalikeun naon anu bakal kajadian saatos serangan [ngarobih] pikeun ngendalikeun sareng siap pikeun anu bakal kajantenan nalika anjeun kudu ngabela.

Naha tugas anjeun bagian pangpentingna tim? [19659004] Kuring nyangka tangtangan anu hadé pikeun kuring kusabab kuring henteu pernah maénkeun tugas tinangtu ieu. Abdi henteu ngagaduhan peran anu pasti dina tim éta. Kami ngagaduhan seueur pamaén karasa sareng seueur tim anu sanés nyobian anjeun sareng anjeun sering waé nyalira [di lapangan tengah] tapi éta hadé pikeun kuring. Kuring diajar hal-hal anu anyar: iraha bade indit, iraha cicing, waktos kuring kedah ngalakukeun kasalahan taktis, nalika kuring kedah mindahkeun. Éta saé pikeun kuring diajar perkara ieu. Sareng pikeun tim éta, éta hadé kumargi urang kedah pamaén karasa pikeun maén kaulinan urang.

Upami aya anu terang pentingna peran anjeun, éta manajer anjeun. Posisi anjeun sami sareng Guardiola. Anjeun diajar ti batur anu ngarobih ieu lalakon, anu ngajantenkeunana sorangan sareng anu migawe éta: pamikiran, jabatan, maén, henteu ngan saukur olahraga ...

Kuring sakedik pisan; Kuring lahir di akhir [ing] na di 1996, [ku] sapertos anu teu terang dina taun-taun sateuacana, tapi ayeuna, dina posisi midfielder dina maén bal modern, dina Liga Premier, anjeun kedah agrésif. anjeun kedah kuat, anjeun kedah saé kalayan bal, anjeun kedah ngendalikeun, anjeun kedah tiasa maénkeun sadaya jinis pas: panjang pas, cekak, jero, luar. Janten, kuring kedah anjeun lengkep pisan salaku pamuter, kusabab cara urang maén, anjeun bakal salawasna janten jalma anu mutuskeun [pindah] nganggo bal sabab para pamaén anu anjeun kantos di payun anjeun sok gaduh pamaén di dituju. anjeun janten mangrupikeun hiji waktos pikeun mikir.

Upami anjeun milih kalayan hadé, tim éta bakal ngalakukeun hal-hal anu saé.

Salami usum kamari anjeun di Villarreal, anjeun mangrupikeun pamuter anu paling seueur ngajantenkeun La Liga. Salami usum kamari anjeun di Atlético Madrid, anjeun parantos pangpanjangna Liga. Ieu mangrupikeun peran anu béda, tapi anjeun hibrida ...

Leres, tangtosna, kusabab kuring ngarti yén dina posisi kuring anjeun kedah anu pangsaéna dina dua sisi pertandingan. Anjeun gaduh pamaén anu hadé dina karasa, anjeun gaduh pamaén anu hadé dina mertahankeun, tapi pamaén anu ageung nyaéta anu terang kumaha pikeun ngalakukeun éta dua hal ogé. Éta tantangan kuring. Taun ka tukang, kuring ngan ukur jelema anu bisa maénkeun kalayan alus, sareng éta ogé. Tapi nalika kuring janten profesional, aranjeunna nyarios, "Upami anjeun hoyong maén di dieu, anjeun kedah kuat, anjeun kedah tahan, anjeun kedah ngalaksanakeun duaan," janten kuring mimiti diajar éta. Sareng ayeuna, kuring nyangka kuring boga hal ieu, tapi kuring kudu ningkatkeun sorangan. Kuring sadar dina posisi kuring anjeun kedah ngalakukeun éta.

"Diajar" - éta konci pikeun sadayana?

Sumuhun. Nalika kuring umur 18 atanapi 19 taun, kuring henteu pamuter kuring ayeuna. Téh mangrupa kamajuan, anjeun diajar ti pelatih anjeun. Anjeun sapertos bolu. Aranjeunna masihan anjeun hal. Upami anjeun nyandak éta, sadayana anu langkung saé. Upami anjeun henteu nyandak, éta bakal langkung goréng pikeun anjeun. Kuring ngaraos tiasa saé éta; Abdi sapertos bolu anu gedé. Kuring diajar; aranjeunna masihan anjeun hal sareng kuring nyokotna [asup]. Ti Diego Simeone, Villarreal sareng Pep.

ulin

1: 25

Rodri ngécéskeun ka Sid Lowe pikeun tangtangan posisi posisi gelandang pertahanan dina sistem Pep Guardiola.

Dina panempoan mimiti, Guardiola sareng Simeone. masihan anjeun hal anu béda pisan.

Kuring anggap aranjeunna sami sareng cara aranjeunna hoyong hoyong meunang. Aranjeunna salawasna hoyong pamaén siap, museurkeun, sareng aranjeunna henteu pernah nyerah, bahkan sadetik: aranjeunna salawasna ngadeskeun tekenan sareng hiji-hijina jalan anu suksés. Tangtosna, aranjeunna gaduh hal anu béda, sababaraha cara damel, ningali patandingan, ngajelaskeun, tapi éta hal anu saé ngeunaan maén bal: aya seueur cara pikeun ningali game. Upami anjeun teraskeun meunang, anjeun palatih alus.

Naon bedana antara Inggris sareng Spanyol?

Anjeun moal terang naon bédana bakal. Kuring peryogi sababaraha minggu mimiti pikeun adaptasi; Kuring sadar anjeun henteu gaduh sakedap mikir. Cara pelantikan éta [pelantikan] béda ogé béda. Éta salawasna masalah diajar, maén, ningali. Kaulinan munggaran anu kuring hayang maénkeun sareng awak kuring ragrag [upami lawan nemprakeun sareng kuring] tapi henteu wasitna [pasihkeun]. Janten, anjeun teu ngalakukeun deui. Éta penting. Anjeun diajar.

Dina hal kualitas, ieu mangrupikeun dua liga anu pangsaéna di dunya sareng kuring kedah adaptasi.

Naha sacara fisik langkung hese di Inggris?

Éta henteu langkung fisik salaku fisik. wirahma, irama. Kaulinan langkung fisik dina cara ieu; éta langkung kotak-ka-kotak, anjeun henteu pernah ngeureunkeun sareng maénkeun kaulinan, biasana waé lalumpatan . Téh jinis bal anyar sareng anjeun kedah adaptasi.

Ieu pilihan angkat ka kota gampang?

No Éta henteu gampang sabab kuring ngan ukur bagja di Atletico. Kuring di dieu, di bumi sareng kulawarga kuring, di tim anu aya dina haté kuring. Kuring maén ogé. Éta henteu gampang, tapi panginten éta waktos anu hadé pikeun nungtut tantangan ieu sareng sim kuring ngaraos bagja nyandak kaputusan éta.

Usum kota henteu mimiti awal sapertos kami parantos ngarencanakeun: anjeun parantos kaleungitan dua kali dina liga éta. Naha aya penjelasan?

Kuring meunang judul kahiji kuring dina datangna [Community Shield] janten [ngamimitian] saé. Kuring nyangka jalma kudu sadar yén loba hal kajadian: kami ngagaduhan seueur pamaén, sesah kusabab urang maénkeun unggal tilu dinten dina tilu kompetisi sareng urang maénkeun sareng langkung atanapi kurang pamaén anu sami . Naon anu dilakukeun dilakukeun.

Urang kedah sadar yén urang ngalakukeun hal anu salah sareng urang kedah ngalereskeunana. Urang kedah tenang: ieu mangrupikeun mimiti usum, urang atos ngaku yén urang ngagaduhan masalah sareng urang ningkat. Salaku tambahan, dina maén bal, aya seueur hal anu anjeun teu tiasa ngontrol. Kami ngarepkeun milari sababaraha pamaén penting [balik tina tatu] anu bakal saé pikeun tim.

Anjeun nyebatkeun hal-hal anu anjeun henteu tiasa ngontrol, anu tangtosna kalebet hasil Liverpool. Jumlah poin anu aranjeunna kumpulkeun sareng kumpulana teu pati skala.

Ieu teu kajadian dina sesa Éropa. Liverpool aya dalapan [ngéléhkeun] kaluar tina dalapan [pertandingan]. Teu aya ogé di nagara-nagara sanés anu boga. Upami aranjeunna kaleungitan pertandingan anu terakhir, atanapi anu sanés, bédana moal janten saé, tapi aranjeunna ayeuna gaduh [kauntungan anu]. Aranjeunna kuat, aranjeunna ngéléhkeun kabéh. Urang ningali taun ka tukang yén éta 98-97, janten kami terang bakal siga kitu. Urang kedah ngaléngkah undur, teraskeun.

Masing-masing tim bakal ngaliwat jaman susah, ku kituna urang kedah ngalakukeun sadaya anu aya pikeun [upami] [kajadian ka Liverpool].

Dina sajarahna, saingan anjeun nyaéta Manchester. Ageung. Dupi Liverpool ayeuna?

Kuring henteu terang, kuring kantos kantos ka kota, kuring henteu terang kumaha jalma-jalma di kota ieu. Tapi tim anu ngéléhkeun nyaéta ayeuna Liverpool sareng ieu parantos katingal dina dua musim pamungkas. Tim éta saé, aranjeunna parantos ningkat pisan, éta tim anu saé pisan sareng [ku hasil] aranjeunna tim pangsaéna di Inggris sareng Eropa. Aranjeunna mangrupikeun juara Éropa sahingga sadayana hoyong ngéléhkeun éta, sanés ngan kami.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina http://espn.com/soccer/manchester-city/story/3961719/rodri-exclusive-on-playing-for-guardiolaman-citys-title-hopescomparing-la-liga-vs-premier-league