Tim Cook ngabela unduran aplikasi peta Hong Kong kontroversial tina App Store - BGR

Apple ngaluncurkeun badai seuneu nalika Rebo mutuskeun pikeun ngaluncurkeun aplikasi pemetaan anu disebut HKmap.live, dipaké ku para demonstran Hong Kong pikeun ngawaskeun fon ti App Store.

Kaputusan kasebut dicandak dinten saatos koran utama Partai Komunis Cina (( Jalma sadinten ) parantos nyebarkeun skrén anu ngajéntrékeun Apple salaku ayana di sisi "perusuhan" di daérah éta. "Hayu software beracun nya tangtosna mangrupikeun pengkhianatan parasaan urang Tiongkok," maca dina tulisan . Dinten Kemis, CEO Apple Tim Cook ngintun email ka karyawan Apple pikeun membela ditarikna, ngenes yén kaputusan sapertos "henteu gampang" sareng Apple nampi "inpormasi dipercaya" yén aplikasi ieu dipaké pikeun nargét agén telenges.

Hanjakalna, e-mail Tim henteu masihan inpormasi tambahan atanapi bukti pikeun ngadukung klaim-klaim ieu, anu katingali sacara lega ku média Cina.

Apple nyaéta conto panungtungan tina hiji Amérika. Pausahaan ogé bakal kajebak ku kawijakan rumit Cina sareng Hong Kong, kusabab perusahaan kaulinan NBA sareng Blizzard ogé parantos nyusup.

Teks pinuh tina email Tim Cook anu dipidangkeun di handap ieu:

Anjeun panginten tingali warta yén kami nyandak kaputusan ngaleupaskeun aplikasi tina App Store anu disebut HKmap.live. Kaputusan ieu henteu gampang jeung éta langkung hese pikeun ngabahas topik ieu dina debat umum sengit. Éta hormat kanggo ngerjakeun anu anjeun laksanakeun unggal dinten anu kuring hoyong bagikeun anjeun kumaha urang mutuskeun kaputusan ieu.

Éta henteu Rahasia yén téknologi tiasa dianggo pikeun hadé atanapi goréng. Kasus ieu henteu aya bedana. Aplikasina diwenangkeun pikeun nyiptakeun laporan sareng pemetaan massa pamariksaan pulisi, bintik-bintik panas sareng inpormasi anu sanés. Dina sorangan, inpormasi ieu langkung jéntré. Nanging, dina sababaraha dinten kapengker, kami nampi inpormasi anu dipercaya ti Biro Cybercrime and Technological Crime Hong Kong, ogé ti para pangguna di Hong Kong, yén aplikasi éta disalahgunakeun pikeun narpasar agén. pikeun tujuan kekerasan sareng mangpaatkeun jalma sareng harta. dimana aya pulisi anu hadir. Pangguna ieu nempatkeun aplikasi kasebut ngalanggar hukum Hong Kong. Nya kitu, panyalahgunaan anu saé jelas ngalanggar pedoman App Store kecuali éta nyababkeun ngarugikeun pribadi.

Kami ngarancang App Store janten tempat anu aman sareng terpercaya pikeun unggal pangguna. Éta mangrupikeun tanggung jawab anu urang pikahoyong pisan sareng anu urang hoyong ngawétkeun. Debat nasional sareng internasional bakal salamet ka urang sadayana, sedengkeun penting, henteu ngatur kanyataan. Dina hal ieu, kami parantos naliti aranjeunna leres-leres sareng percanten yén kaputusan ieu paling saé ngajagi pangguna urang.

Tim

Mimitina, email parantos dibagikeun ku pangembang HKmap.live via software anonim Pastebin . diverifikasi kaakuratan email ku John Gruber anu saur anjeunna ningali salinan email anu sami.

sumber gambar: Isopix / Shutterstock

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR