Xenophobia di Afrika Kidul: puluhan urang asing nahan linggih sateuacan PBB - JeuneAfrique.com

Dinten Rebo, puluhan urang asing dikémah di payuneun kantor Komisaris Tinggi pikeun Pengungsi (UNHCR) di Cape Town, nungtut pikeun dirojong ku PBB.

Ngeunaan 250 jalma, seueur anu ngaku janten pencari suaka ti sababaraha nagara Afrika, nyatakeun aranjeunna ngariung Selasa, ngajangjikeun henteu dugi dugi UNHCR netep.

Bungkus simbut, awéwé sareng murangkalih ngagolér dina koridor gedong perumahan kantor UNHCR di tengah Cape Town, sedengkeun lalaki pacing.

"Kami di dieu kusabab kami hoyong PBB sareng organisasi anu sanés ngabantosan pangungsi, nyandak kami ka tempat anu aman," saur Radjab Mugemangango, supir Rwandan Uber ti 47.

Ketegangan diplomatik

"Afrika Kidul sanés tempat perdamaian, kami henteu aman." Gelombang tina karusuhan xenophobic kapangaruhan sababaraha kota Afrika Kidul dina bulan Séptémber. Ratusan bisnis sareng harta milik asing, khususna urang Nigeriadiculik sareng dibakar, utamina di Johannesburg.

Gangguan ieu parantos nyababkeun pupusna sahenteuna 12 urang, seuseueurna jalma Afrika Kidul, tegangan kuat antara Pretoria sareng Abuja. Kakuatan industri utama buana, Afrika Kidul, bumi pikeun jutaan pendatang, nyaéta téater biasa tina jinis kekerasan xenophobic ieu. Dituduh teu disampurnakeun ku batur-batur Afrika na, Presiden Cyril Ramaphosa parantos ngagero pikeun hapunten sacara umum saatos kajadian September.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique