India: Shush angkat ka klub buku | Warta India

Bayangkeun diri anjeun dina bar dimana anjeun bakal dilayanan sagelas anggur beureum dibarengan buku. Atanapi di kafe anu anjeun tiasa ngaraosan thriller pangemutna Tom Clancy nalika ngaleungitkeun cappuccino panas. Teu aya waktuna anu misahkeun anjeun tina halaman, bahkan meja-meja méja anu bakal nyandak anjeun kaluar bioskop, ngantunkeun pasangan anjeun anu ngusung. Hurung teuing saé leres? Wilujeng sumping di klub bacaan "jempé".
Gagasan a klub maca jempé dikandung ku dua babaturan, Guinevere de la Mare sareng Laura Gluhanich, dina 2012 di San Francisco sareng ayeuna ngagaduhan bab 70 di dunya. Cabang na di Cirebon dibuka dua minggu ka tukang sareng pertemuan kahijina di Sidecar kopi cugar ti Grand Kailash II.
Publikasi profésional Rachna Kalra anu dipasang di kota, ngadatangan konsep dina tulisan anu diterbitkeun sababaraha bulan kapengker. "Kuring terang cukup jalma anu resep maca tapi teu tiasa miceunan waktos, khususna nalika aranjeunna di bumi. Éta mungkin kusabab aranjeunna sibuk ngerjakeun tugas, ngirining panto atanapi hal-hal sanésna kajebak. Janten kuring nyangka kuring tiasa nyobian éta sareng ningali upami kuring tiasa ngiringan cekap sakaligus maca pikeun maca, maca sareng upami aranjeunna hoyong, ngabahas, "saurna.
Biasana damel sapertos kieu: anggota sareng peminat datang ka kafe mawa buku sorangan sabulan sakali dina dinten Minggu. Sajam atanapi dua jam, aranjeunna maca dina jempé bari ngémutan tuangeun sareng inuman. Teu aya tekanan kanggo intelektual pikeun ngabahas buku atanapi maca buku khusus sapertos di klub biasa, sanaos pamilon bébas ngobrol sareng sosialisasi.
Dina ieu sim kuring ningali campuran tina dua tradisi - lami sareng anyar. Di jaman kuno, maca henteu pernah janten kagiatan jempé atanapi pribadi. Ngeunaan budaya, maca nyaring sareng sakelompok perkawis norma. Di India kuno, kami ngagaduhan bukti ieu dina hiji Smriti anu nyaram Shudra ti ngadangu Veda, nunjukkeun yén éta dibaca sacara tarik. Di Éropa, jalma anu maca dina tiiseun, bertentangan sareng norma, dianggap teu sopan.
Nanging ku datangna percetakan sareng koran, maca janten urusan anu beuki pribadi. Tapi, dina abad XIX, Éropah kasieun yén jalma anu maca waé dina jempé, khususna awéwé, condong ngagaduhan pikiran anu seksi sareng bahaya.
Ayeuna, sareng seueur teuing gangguan di bumi, seueur anu resep buku anu ékspérimén sareng maca di rohangan umum. Warga Kota Sukabumi, Shiva Srikant, anu parantos hadir dina sesi maca jempé The Social Social salami tilu taun katukang, nyatakeun gairah pikeun maca parantos dibangkitkeun. "Kusabab tekenan damel, televisi sareng Neflix, kabiasaan maca abdi kedah diturunkeun ka latar. Ayeuna, ieu dua jam Minggu subuh maksakeun kuring calik teras maca. Ieu mangrupikeun konsep anu luar biasa, khususna pikeun jalma anu hoyong maca sareng teu diganggu, "saur Srikant. The Social Reading ngecas 600 Rs per sirah, kalebet kopi sareng sarapan. Karung teu paduli artos. "Tempat sareng suasana anu saé pisan sareng jalma-jalma anu sumping sénsitip pikeun nempatkeun telepon dina modeu jempé. Urang bisa maca dina tiiseun mutlak. Saatos jam maca, urang ngabahas buku sareng pendak sareng jalma énggal. "
Sandeep Malhotra, panéma-klub pangadegna sareng balad Rashmi Barua, nyatakeun sanés klub maca tradisional. "Kami di dieu pikeun ngagungkeun polah maca koléktif. Sabulan sakali, urang ngatur sesi tilu jam dimana jalma mawa buku sorangan. Pikeun dua jam, jalma maca dina jempé sareng jam katilu ditumpukeun pikeun diskusi atanapi interaksi antawis buku, "écés Malhotra. Klubna nyobian ku cara inovatif pikeun cocog sareng pamilon, anu leres-leres henteu asing, pikeun diskusi di akhir jam maca jempé. "Kami ngadaptarkeun nomer ka jalma. Ucapkeun 1-5. Jalma anu meunang nomer anu sami janten pasangan. Kami ogé cobian cocog sareng pamaén fiksi kalayan pamaca fiksi sanés, "saur Malhotra, anu gaduh ngamimitian kaséhatan méntal, Langkung saé.
Redaktur bebas Anupam Choudhury, anu ngahadiran babasana di Delhi, percaya yén kota-kota India kedah ékspérimén langkung seueur sareng konsep ieu sareng dilegakeun langkung jauh. "Di hiji kota sapertos Cirebon dimana teu seueur rohangan komunitas, panginten tiasa dikubur di Gate India atanapi Museum Nasional. Maka urang bakal janten bangsa anu langkung saé anu langkung saé sareng anu langkung énggal. "

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India