Lupita Nyong'o: "Colourismation nyaéta putri rasisme, kuring ogé korban"!

Lupita Nyong'o nyarios ka BBC Newsnight yén anjeunna nyaéta "korban warnaan"Kapan anjeunna anak sareng anjeunna"hayang boga kulit anu béda".

Aktris anu menang Oscar, anu parantos dibéntangan pilem sapertos Hideung Panther sareng 12 Taun Budak, tumuwuh di Kenya sateuacan netep di Amérika Serikat.

Anjeunna nembe masihan wawancara ka BBC Newsnight sateuacan sékrési buku barudakna, Sulwe, anu nyaritakeun carita gadis awéwé anu langkung poék tibatan kulawargana.

Lupita ngawartoskeun Emily Maitlis tina Newsnight: "Kuring teu janten teu pikaresepeun kusabab warna kulit kuring sareng kusabab kuring karasa saolah dunya kuring ngan ukur dianggap ringan kulit. "

Anjeunna nyatakeun yén adina rayina, kalayan kulit langkung rawat, dirawat "Belle"Jeung"Jolie".

Sareng nambihan yén warnana nyaéta "ninggali pisan kana rasisme"Sanaos kanyataan yén anjeunna ngalaman di masarakat umumna hideung sapertos Kenya.

"Kami masih ngémutan kana hal-hal ieu standar kaendahan Eurocentric, anu teras mangaruhan kumaha kumaha urang tingali silih"Ceuk Mang.

Aktris nyatakeun yén anjeunna diingetkeun nalika nguping yén anjeunna "poék teuing" pikeun tipi.

Tapi, Nyong'o nyebatkeun yén hubungan sareng kulitna béda tina hubungan sareng lomba na, numutkeun BBC.

"Bagian breed mangrupikeun konstruksi pisan sosial, anu kuring henteu kedah atribut ngembang unggal poé"Ceuk Mang. "Sanaos kuring cicing di Kenya, kuring henteu terang yén kuring kagolong kana hiji lomba anu disebut Hideung."

Anjeunna alesan yén ieu parantos dirobih nalika anjeunna ngalih ka Amérika Serikat, "sabab ujug-ujug istilah hideung ieu dialihkeun ka kuring sareng anu hartosna sababaraha hal anu henteu biasa. "

Sanaos anjeunna cicing dina masarakat anu umumna hideung sapertos Kenya. Kitu ogé pajeulitna poékna, anjeunna junun maksakeun salaku mérek dagang kadaptar ka titik anu ditunjuk dina 2014 ku majalah jelema, " Kalolobaan awéwé anu geulis di dunya ".

Colorism mangrupikeun prasangka ngalawan jalma anu ngagaduhan kulit anu langkung poék atanapi perawatan langkung milih pikeun jalma anu sami tapi langkung kulit.

Artikel ieu mimiti mecenghul di http://www.culturebene.com/55022-lupita-nyongo-le-colorisme-est-la-fille-du-racisme-jen-ete-victime.html