Mali: Pasukan khusus Éropa nyalametkeun militér pikeun ngalawan térorisme - JeuneAfrique.com

Prajurit Perancis ngamankeun hiji daérah caket Gao, Mali, di 2013. KÃ © jerome Tunda / AP / SIPA

Menteri Angkatan Darat Angkatan Darat Perancis Florence Parly nyoba ngayakinkeun mitra Eropa pikeun ngirim pasukan khusus disamping militér Malian di Kalér sareng sapanjang wates sareng Burkina Faso.

Salaku Florence Parly, Menteri Angkatan Darat, nyarios dina pidato "perang ngalawan térorisme" di Pau dina bulan Juni, Perancis nyobian ngayakinkeun mitra Eropa pikeun ngirim kakuatan khusus ka Mali. Tujuanna: nyebarkeun aranjeunna sareng militér Malian dina "zona usaha", sapertos di Kalér atanapi sapanjang wates sareng Burkina, ti pertengahan 2020.

Dina konsultasi sareng Bamako, Paris parantos naros ka belasan nagara - henteu kedah anggota EU - pikeun ilubiung dina proyék ieu, anu dingaranan Tugas Operasi Khusus Gabungan

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique