Upami ningali lauk ieu, maéhan - BGR

Spésiés invasif tiasa janten masalah utama henteu aya masalah ti mana waé. Naha tutuwuhan atanapi sato, anu diwanohkeun spésiés kana daérah anyar tiasa ngaganggu ékosistem sareng moro spésiés pituin atanapi malah ngiringan aranjeunna ka punah. Di Amérika Serikat, spésiés lauk invasif hanjakalna lumayan biasa, tapi Departemen Sumber Daya Géorgia Georgia mangrupikeun paménta upami anjeun mendakan anu khusus.

Snhead Kalér mangrupikeun spésiés anu henteu asli ka Amérika Serikat, tapi parantos di belang langkung ti sababaraha belasan nagara. Minggu ieu, snakehead kalér ditingali di Georgia pikeun kahiji kalina dina sajarahna sareng pejabat perlindungan satwa hoyong ngintip manéh éta sateuacan diperyogikeun.

En buletin diterbitkeun ku Kamentrian Sumber Daya Géorgia, grup ngaku yén pamayang mangrupikeun "garis pertahanan kahiji" ngalawan spésiés invasif ieu. Sapertos kitu, kementerian kasebut ngagaduhan sababaraha tips kanggo pamayang upami patepang sareng naon waé makhluk ieu. Di luhureun daptar éta? Maéhan anjeunna.

Salah sahiji hal anu ngajantenkeun oray kana spésiés invasif sakumaha pikasieuneun upami kamampuanana cicing ampir di mana waé. Aranjeunna tiasa salamet dina awak cai anu ngandung oksigén sakedik pisan, berkat kabisa pikeun ngambekan hawa. Leres, éta mangrupikeun lauk anu tiasa salamet kana kaku bumi. Anjeunna teu aya sukuna, ku kituna anjeunna moal kabur, tapi ngalungkeun hiji di basisir henteu ngajamin pupusna.

Pejabat satwa liar di Georgia nyebatkeun yén upami anjeun nyekel hiji, anjeun kedah langsung maéhan teras henteu ngaleupaskeun éta alam liar. Saatos pupus, anjeunna kedah beku sareng néwak éta kedah dilaporkeun ka Departemen Sumber Daya Alam Géorgia, kalayan rinci ngeunaan nalika sareng dimana anjeunna direbut.

Sumber Gambar: Survey Geologi AS, Survey Geologi AS, Bugwood.org

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR