India: Ahli konstitusional ngaluarkeun kamungkinan kakuatan presiden di Maharashtra | Warta India

ANI | Diropéa: 7 Nov 2019, 23: 24 IST

MUMBAI: Srihari Aney, Ahli UU Konstitusi sareng tilas Jaksa Agung Maharashtra, maréntah "kamungkinan kakuatan presiden di nagara éta" kusabab bénten antara mitra satru, BJP sareng Shiv Sena, geus mecenghul jaya ti hasil jajak Majelis anyar.
"Ayeuna, urang henteu mendakan kamungkinan pamaréntahan Présidén di nagara éta. Aya prosés sareng gupernur bakal nuturkeun anjeunna. Salaku pihak anu paling penting, BJP kedah nyarios ngabentuk pamaréntahan, "saur Aney. ngawartoskeun kuring.
"Tur upami aranjeunna gagal ngabuktikeun seuseueurna salami waktos anu dipidangkeun dina Majelis, pihak anu kadua panggedéna tiasa ngabela klaim anu nyababkeun Shiv Sena teras prosésna teras diteruskeun," tambah anjeunna.
Aney nyatakeun yén kakawasaan présidén bakal ditumpukeun saatos gubernur parantos ngalangkungan sagala kamungkinan sareng sagala prosés, sareng upami sadaya partai gagal ngabuktikeun seuseueurna.
Cenah anjeunna pamilih parantos dipercayakeun amanah ka satru BJP-Shiv Sena. "Éta sanés mayoritas, tapi duanana ngagaduhan nomer. Hanjelu pisan yén warga nagara milih milih pikeun padamelan na kanggo réngsé, tapi ayeuna perjuangan parantos janten anu bakal marentah, "tambah Aney.
BJP sareng Shiv Sena, mitra padanan paréntah di Maharashtra, ngahiji dina préparasi sidang. Sedengkeun BJP parantos janten pihak anu pangpentingna dina pamilihan umum, éta masih tacan ngaku pembentukan pamaréntahan.
BJP ngéléhkeun korsi 105, sedengkeun Shiv Sena ngéléhkeun korsi 56 dina Majelis Maharashtra, anu diwangun ku anggota 288.
Malah saatos nyandak jumlah jalma anu diperyogikeun pikeun ngabentuk pamaréntahan, éta nyandak waktos lila ngabentuksi, Shiv Sena negeskeun yén dua pihak parantos nyimpulkeun perjanjian perkongsian kakuatan "50% ka 50%" sateuacan pamilihan.
Di sisi sanés, kapala menteri Maharashtra, Devendra Fadnavis, nyatakeun Shiv Sena henteu dijanjikeun bakal diangkat jadi perdana menteri dua satengah taun nalika satru disegel sateuacan pamilihan. ti 2019 ka Lok Sabha.

langkung seueur warta ti India

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India