Naha Google Chrome bakal ngahalangan sababaraha gambar sareng video sacara standar

Dina apdet Chrome anu bakal datang, Google bakal ngenalkeun aturan énggal pikeun item-item tertentu anu beban dina halaman wéb, sapertos gambar sareng pidéo. Upami item-item ieu henteu aman, panyungsi bakal ngaleungitkeun aranjeunna sacara standar.

Google kerja keras pikeun ngamankeun wéb. Kusabab 2013 sareng wahyu Salji, jelas yén raksasa net ngémutan pangaruhna pikeun mareuman sambungan tanpa enkripsi (HTTP). Rupa-rupa ukuran anu parantos dilakukeun pikeun nyorong loka milarian sambungan anu aman (HTTPS), anu netepkeun saluran anu aman sareng pangguna.

Dina 2014 contona, Google parantos ngajagaan ieu kriteria tina ngarujuk dina mesin pencari na. Perusahaan Mountain View ogé ngagunakeun browser wéb na, Google Chrome, pikeun langkung jelas nyegah pangguna Internét nalika aranjeunna nuju ka kaca tanpa énkripsi sambungan na. Peringatan yén perusahaan Amérika dikuatkeun ku waktos.

Sababaraha gambar atanapi pidio moal aya beban deui sareng Chrome 81.

Usaha ieu bakal diteruskeun nganggo tilu versi Google Chrome salajengna. Awal Oktober, roadmap parantos diumumkeun pikeun ngabahas naon anu direncanakeun Google ngeunaan "eusi campuran" - eusi (sapertos gambar, video, file sora, skrip atanapi iframes) anu dimuat dina HTTP dina halaman anu kumaha waé dina HTTPS.

Tangtangan éta mangrupikeun kasalametan pamaké Internét. Perusahaan Amérika ngaluarkeun skenario dimana saurang panyerang bakal memalsukan gambar bagan pasar saham pikeun ngabobolkeun hiji investor. Alesan anu sanésna nyaéta dina pesen anu dikirim ka pangguna, kusabab éta dina kaca anu disangka kudu aman, tapi anu henteu aman, kusabab elemen anu dimuat tanpa kaamanan.

Transisi dina tilu fase

Tina Chrome 79, anu dijadwalkeun pikeun Désémber 10Google bakal nyebarkeun setélan énggal anu bakal ngajantenkeun pangguna ngabuka blokir eusi anu dicampur dina situs-situs anu kapilih. Setélan ieu, diaksés liwat ikon konci anu aya di gigir alamat bar, bakal aya kanggo skrip, iframes, sareng eusi anu sanésna Chrome parantos diblokir sacara standar.

Kalayan pelepasan salajengna, Chrome 80, diperkirakeun bulan 4 2020, transisi bakal diteruskeun ku nargetkeun sumber sora sareng video. Browser bakal nyobian muatan aranjeunna dina HTTPS sareng, upami henteu tiasa, éta bakal ngahalangan aranjeunna sacara standar. Kitu deui, pangguna bakal gaduh aksés kana setting anu dijelaskeun di luhur upami aranjeunna hoyong ningalikeunana waé. Gambar moal kapangaruhan, tapi Chrome bakal nembongkeun peringatan.

Google ngoperasikeun kawit ieu langkung ti sababaraha bulan. // Sumber: Numerama

Éta nganggo Chrome 81, anu bakal sumping dina usum semi, yén kasus gambarna bakal diatur. Google bakal nerapkeun resep anu sami: éta bakal nyobian muka aranjeunna dina HTTPS. Dina hal gagal, aranjeunna bakal diblokir sacara standar. Chrome 81 bakal nyirian ahir saklar ieu. Dina praktekna, Google sigana mikir yén satratan ieu henteu merta mangaruhan tampilan situs web, hatur nuhun kana kapaksa ngical dina HTTPS.

Salaku tambahan, enkripsi sambungan parantos janten norma di wéb. Dina halaman darmabaktiGoogle percaya yén 90 100 situs panggedéna di dunya, kajawi deuih, nawiskeun tumbu aman. Sareng saratus situs ieu kéngingkeun ngeunaan 25% lalu lintas wéb global. Tungtungna, deadline anu ditinggalkeun ku Google sareng alam kamajuan pisan pikeun aturan anu bakal aya dina eusi campuran ogé bakal ngawatesan istirahatna, nyéépkeun waktos pikeun situs pikeun adaptasi kana kaayaan anyar ieu.

Bagikeun on jaringan sosial

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.numerama.com/tech/567834-pourquoi-google-chrome-va-bloquer-par-defaut-certaines-images-et-videos.html#utm_medium=distibuted&utm_source=rss&utm_campaign=567834