India: Muzaffarpur panyumputan: SC ngamungkinkeun 7 budak awéwé séjén dibalikeun deui sareng kulawarga | Warta India

NEW DELHI: Mahkamah Agung dina dinten Jumaah ngawenangkeun tujuh deui awéwé, anu aya di hostel na Muzaffarpur dimana tuduhan serangan seksual nyebar dina taun ka tukang taun, dikaluarkeun sareng kulawarga.
Sateuacanna, pengadilan tertinggi ngidinan dalapan budak awéwé dina 44 balik ka kulawarga, tapi ngan genep di antarana anu tiasa ngalakukeun.
' Koshish '- Proyék tindakan lapangan TISS - saurna dina laporan ka pengadilan yén 12 budak awéwé séjén parantos dikenalkeun pikeun dipulihan ku kulawarga.
Sababaraha budak awéwé nyerang séksual di panyumputan LSM-di Bihar . Masalahna henteu katutup saatos laporan ku TISS, anu dilakukeun pikeun Inokasi sosial.
Sapasang hakim NV Ramana sareng Krishna Murari nyebatkeun yén sakumaha kulawargana dicirikeun sareng pamastian éta dilakukeun, budak awéwé ieu tiasa dirapatahan.
Pangacara TISS nyatakeun dina pamariksaan yén ti dalapan budak awéwé, ngan genep anu parantos dibereskeun sareng kulawarga.
Anjeunna naroskeun ka National Welfare Society of West Bengal, Assam, Jharkhand, Uttarakhand sareng Punjab pikeun nyayogikeun sagala pitulung anu diperyogikeun pikeun pariksa sareng pariksa anggota kulawarga budak awéwé.
Pengadilan nyatakeun yén éta teu tiasa ngawas béjaan poé, tapi upami aya masalah, masalah éta tiasa disebatkeun pikeun nguping.
"Kami parantos nampi sudut pandang umum. Mahkamah Agung teu tiasa ngontrol unggal dinten unggal dintenna. Upami aya masalah, patarosan tiasa diangkat kanggo pamariksaan, "saur bangku.
12 Séptémber, Mahkamah Agung parantos ngarangkeun ngahijikeun deui dalapan gadis 44 ti panyumputan Muzaffarpur sareng kulawarga.
Mahkamah Agung paréntah maréntahkeun pamaréntah Bihar nyayogikeun sagala bantuan keuangan sareng médis anu dipikabutuh pikeun dalapan budak awéwé ieu diidentifikasi ku "Koshish" pas dikirim ka kulawarga.
Éta ogé ngarahkeun pamaréntah nagara pikeun nganilai jumlah santunan anu tiasa dibayar ka budak awéwé dina kaayaan sistem korban korban sareng ngalaporkeun ka pengadilan dina jero dalapan minggu. .
Kaputusan Mahkamah Agung dicandak nalika TISS ngégél proyék aksi lapangan Koshish, nyatakeun yén dalapan budak awéwé éta pantes dikaluarkeun pikeun kulawarga.
TISS saméméhna parantos nyarios ka pengadilan yén aya sajumlah gadis 44 anu cicing di opat tempat anu beda-beda saatos insiden serangan seksual di panyumputan Muzaffarpur parantos ningkat.
Pengadilan diuruskeun hiji aplikasi ku pamaréntah Bihar pikeun ijin ngabéréskeun prosés réhabilitasi sareng ngabalikeun deui awéwé 44 dina kulawarga.
Dina bulan Juli taun ieu, Mahkamah Agung otorisasi "Koshish" ngiringan sareng barudak ieu sareng kulawarga masing-masing pikeun nangtukeun katampaan barudak ieu ku kulawarga sareng akibat anu bakal diteruskeun.
Pengacara Bihar sateuacana parantos nyarios ka Mahkamah Agung yén murangkalih anu di tempat perlindungan Muzaffarpur parantos disimpen di pusat perawatan siang sareng sababaraha di antawisna parantos ngamimitian ngalaksanakeun agrésif sareng ngarugikeun diri.
Dina Juni, Mahkamah Agung masihan IWC tilu bulan kanggo ngarengsekeun panalungtikan, kalebet tuduhan pembunuhan, sareng maréntahkeun éta pikeun dilegakeun ruang lingkup investigasi ka "urang asing" anu ngalebetkeun kajahatan.
Hal éta ogé parantos ngarahkeun IWC pikeun nalungtik tuduhan serangan seksual anu henteu pantes dina Pasal 377 na India Code pidana dina kasus Muzaffarpur.
Salaku tambahan, éta nyarios IWC pikeun nalungtik nyinggung di handapeun Élmu Téknologi Informasi anu aya hubunganana ngarékam pidéo ngeunaan dugaan anu narajang kana budak awéwé dina piara.
Sidang 21 dituduh, dinyatakeun ku CBI pikeun dugaan narajang seksual sareng fisik pikeun tahanan, dilaksanakeun di pangadilan cirebon heula.
Dina bulan Pebruari, Mahkamah Agung mindahkeun kasus Bihar ka Mahkamah Perlindungan Anak (POCSO) anu aya di Komplek Pangadilan Kacamatan Saket, di Cirebon.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India