India: Pulisi Cirebon ngalawan pengacara: saha salah? | Warta India

A pasea verbal mimitina disababkeun ku masalah parkir parantos janten vandalisme nalika Pulisi Cirebon - papayung hukum - sareng pengacara - anu ngajagaan leres - bentrok.
The skirmishes degenerated kana shooting pelor sareng pamanahan anu banjir langit Tis Hazari ku parahu haseup kandel dina waktos kota parantos parah berjuang sareng polusi hawa parah. .
Henteu ngan ukur ngarusak reputasi lembaga hukum sareng kaadilan, tapi ogé parantos nunjukkeun hubungan rapuh antara dua pilar demokrasi. Sakumaha parantos kapanggih yén kadua lembaga anu nyababkeun aturan kasebut, patarosan naha aranjeunna diluhur hukum. Sareng, anu hak-hak didorong dina dua lembaga?
Numutkeun urut pulisi senior na Uttar Pradesh Prakash Singh, sakaligus pésta parantos mimiti, ngalangkungan wates hukum. "Ayeuna, anu parantos ngalakukeun kaleresan anu langkung ageung, anu langkung karasa, langkung agrésif sareng anu ngagaduhan hukum langkung di najukeun peryogi padamelan. Kuring moal tiasa nyarios langkung seueur ngeunaan éta. Pulisi kedah dihalang, tapi éta ogé kedah nerapkeun undang-undang lahan lahan na, saha waé anu ngalakukeun pelanggaran, éta kedah ngadaptar keluhan, "saurna.
Ahli konstitusional Subhash Kashyap nyarioskeun anu sami, nyatakeun pulisi sareng pulisi kedah ngajaga hiasan dina profesi sareng aya diri.
"Aduh pisan kalebet jalma anu wali hukum sareng tatanan parantos nerepkeun hukum. Jigana ieu masihan conto anu goréng pikeun warga, "saur Kashyap.
"Dua pengacara sareng pulisi Cirebon ngalakukeun sakumaha aranjeunna henteu kedah kabiasaan. Kasus ayeuna di payuneun pangadilan sareng bakal ngalereskeun tanggung jawab Kadua pihak parantos ngiringan hukum sareng kedah diajar kalakuan salaku profésional anu tanggung jawab. Korban sareng ngawadul nyaéta korban, ”tambah Kashyap.
Tapi, Déwan Bar India Manan Mishra ngaku yén sababaraha pengacara parantos nyebrang tur ngajamin yén bakal diperlakukeun sacara ketat, tapi anjeunna ogé nunjukkeun ka tingkah laku anu teu disiplin pulisi Cirebon dina ngurus kaayaan di Tis Hazari, dituturkeun ku demonstrasi maranéhna. di markas pulisi.
Ieu mangrupikeun masalah alit anu aya hubunganana kalayan parkir anu salah, tapi pulisi Cirebon nyetak di udara sareng teu aya anu nyarios ngeunaan éta. Média éta henteu teraskeunkeun argumen ieu, tapi masalah masalah hiji pulisi anu dianiaya ku hukum. Pangadilan Kacamatan Saket parantos nyandak pentas tengah. Média éta ngobrol ngeunaan penjahat sareng preman, anu henteu adil. "
"Kuring henteu tiasa menerkeun kalakuan para ahli hukum sareng urang anu nimpah aranjeunna, tapi hayu urang ningali kalakuan pulisi. Bahkan saatos nembak, lathicharge, aranjeunna calik dukun dina Dharna. Aranjeunna henteu nurut kana paréntah para perwira senior na, "saur Mishra.
Ieu sanés waktos anu ahli hukum sareng perwira pulisi sacara umum kaliru.
Dina 1988, mairan Bedi Komisaris Komisaris Polda (zona kalér) ngagaduhan acara anu sami sareng persaudaraan sah nalika pengacara ditéwak pikeun perampokan dibawa ka pangadilan Cirebon di handcuff Tis Hazari.
Aya nuturkeun putus dua bulan dina cara sidang. Pengacara nyegah pengadilan tina operasi di Delhi sareng nagara tatangga, nungtut mundur Bedi.
Dina bulan Pebruari 2017, hiji perwira ti kantor polisi (SHO) diserang ku pengacara di pangadilan Karkardooma di Shahdara. Pengacara kasebut dilaporkeun ditéwak ku OHSS saméméhna dina hiji hal.
Dina 2018, saurang pengacara pengadilan Karkardooma keok jeung imahna diruksak ku pulisi sateuacan anjeunna ditahan. Sakelompok pokrol teras sumping ka kantor pulisi sareng masalahna direngsekeun.
Numutkeun pengacara Ashish Dixit, upami pulisi dibawa tawanan, para pengacara ogé ngadangukeun pulisi panas, tapi aranjeunna teras-terasan silih ngadukung.
Dina 2015, para pengacara datang nyalametkeun hiji pulisi anu diserang ku sababaraha senapati anu teu kanyahoan anu nembe ngabuka seuneu di pangadilan Karkardooma di Cirebon, saur Dixit.
"Hubungan antara pengacara sareng pulisi nyaéta ucing sareng beurit. Patempuran kajantenan tapi aranjeunna netep. Marcapada di Tis Hazari narajang ayana sabab ditembak polisi. Salaku tambahan, pengacara dituduh parkir goréng dikonci. Upami anjeunna damel parkir haram, anjeunna kedah nampi challan. Kumaha anjeun tiasa konci anjeunna sareng nempatkeun anjeunna di pengadilan? "Dixit ditaroskeun.
Anu pikaresepeun, dina 2016, nalika percobaan pamimpin mahasiswa UNJNU ti Kanhaiya Kumar pengacara pemprok sareng mahasiswa UNJ sareng wartawan di pangadilan Gedong Patiala di Cirebon. Dina waktos éta, pulisi dituduh janten panongton jempé.
"Pulisi umumna horéam pikeun nyewa pengacara sabab upami anjeun diajar sajarah bentrok antara pengacara, henteu paduli di tempat éta disanghareupan, naha pulisi leres atanapi salah, éta pulisi anu menderita. Ieu parantos kajantenan saprak waktos Kiran Bedi dugi éta kajantenan, "tambah Singh.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India