Saha anu bakal ngahakan sayuran asing anu munggaran? - BGR

Awak ka Stasion Spasi Internasional nembé nyandak kasus tina arak. Rasa botol anggur beureum enak parantos ngumbara ti Bumi ka atmosfir sareng mendakan diri di laboratorium ngorbankeun dimana genep ilmuwan kedah ngantepkeun éta sataun badé ngintunkeun deui. Aranjeunna teu tiasa nginum éta, anu nguciwakeun, tapi ékspérimén anu nunjukkeun kumaha radiasi spasial sareng gravitasi anu handap tiasa ngarobih komposisi sareng rasa anggur.

Éta ngajantenkeun kuring mikir: Saha anu bakal janten manusa anu munggaran ngadamel sayur anu tumuh di dunya anu sanés?

Bayangkeun mangrupikeun manusa anu munggaran anu mendakan ayana terong. Dokuméntasi pangheulana terong milarian sababaraha abad deui sareng henteu dipikanyaho naha éta munggaran didamel di Afrika atanapi India, tapi sami waé. Tapi kumaha ngeunaan jalma kahiji anu mutuskeun nyandak kacamatan, atanapi sayuran liar anu sanés?

Naha aranjeunna ningali éta, naha éta panginten éta katingalina nikmat sareng dipasang kana éta? Naha aranjeunna ningal sato nalika tuang sareng kéngingkeun éta aman? Naha hiji désa masarakat kuno milih mutuskeun anu bakal jadi babi guinea? Panginten urang henteu terang sareng sigana moal, tapi nalika urang ngajalajah sistem tata surya urang sareng ngirim misi awak ka Mars sareng sigana saluareun, para wisatawan gagah ieu peryogi kadaharan sareng masuk akal pikeun ngalakukeunana. nyorong dina tempat, upami mungkin.

Élmuwan di Bumi parantos ékspérimén sareng analog tina taneuh Martian pikeun nangtoskeun naon anu bakal aya. kaasup kentang jeung lumayan waé pikeun urang pikeun nanem pepelakan di tempat anu sanés ti Bumi. Éta pikaresepeun, tapi sakumaha pangalaman anggur, kami henteu saé terang kumaha kentang Mars tiasa béda ti kentang.

Beungeut Mars dibom ku radiasi langkung seueur tibatan urang kedah diurus di dieu. di Bumi. Ieu kéngingkeun tina leungitna Mars tina loba suasana sareng médan magnét anu langkung lemah. Upami urang tumis kentang dina permukaan, bahkan aya di jero kubah gelas anu dipanaskeun dimana urang tiasa ngontrol seueur variabel, urang henteu terang pamendak mungkin tina tutuwuhan atanapi bédana dina produksi. sayuran anu ngahasilkeun.

komo disponsoran panalungtikan sacara genetik ngarobih pepelakan sateuacan dikirim ka planét beureum, dina harepan ngajantenkeun aranjeunna langkung cocog sareng kaayaan dimana aranjeunna pamustunganana bakal kapaksa. Panaliti ngaharepkeun yén éta léngkah ka hareup pikeun pepelakan anu diadaptasi sareng planét Mars anu tiasa tumbuh ti unggal generasi.

Upami urang ningali langkung seueur kana masa depan - sareng ngadamel sababaraha asumsi lengkep anu teu dipikanyaho ngeunaan kamampuan urang pikeun ngajala teras ngarambat ka exoplanets dimana kahirupan parantos berkembang - Masalah ngaluarkeun dahareun janten langkung rumit. Dina masa depan hipotétis dimana misi misi manusa di dunya deungeun anu parah dieusian ku pepelakan sareng sato unik, naon anu urang tuang?

Masa hareup sapertos kitu mangrupikeun kamajuan téknologi anu luar biasa, sareng panginten ku ngagunakeun alat ukuran sakti sihir tiasa ngingetkeun para wisatawan dina jarak jauh tina bahaya tina pepelakan bahya anu aranjeunna henteu pernah kantos ningali. Tapi sanaos kitu, upami élmu masihan terang yén tomat biru aneh ieu dina leungeun anjeun aman, naha anjeun siap nyandak kacamatan anu munggaran pikeun sayur asing?

Sumber Gambar: Backround: NASA / ESO / NAOJ

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR