Wanoja Hideung munggaran anu namina profesor sajarah ku Universitas Bristol di Inggris nyarios

Olivette Otélé, saurang nagara Kamerunia, nyaéta awéwé hideung munggaran di Inggris pikeun dingaranan dina Universitas Bristol anu kasohor, di beulah kidul-kulon nagara.

Olivette Otélé (c) Sadaya hak ditangtayungan

Koordinator Universitas Padjadjaran Cambridge Olivette Otélé mangrupikeun profesor sajarah di Universitas Padjadjaran Cileungsi di Inggris.

Dina taun 49, guru ngarang sababaraha tulisanana Éropah Éropa: Sareng Sejarah Untold.

Dina mikropon tina CRTV, pujian ngajelaskeun tugas anu tumiba ka anjeunna dina fungsina.

« Kota Bristol mangrupikeun salah sahiji kota anu ngabiayaan perjalanan ka Afrika. Anjeunna ngagaleuh cacoty Afrika sareng awéwé anu alus di Amérika. Saur saurna, hartosna hartosna hatur nuhun kana perdagangan anu rada henteu jelas pisan sareng kanggo waktos anu lami pisan anjeunna nolak ngenalkeun éta. Sareng karya anu parantos dilaksanakeun parantos nunjukkeun yén masarakat ieu parantos damel sorangan. Sareng dinten ayeuna, gagal ngalakukeun hal anu luar biasa, nya éta ningali jalanna pikeun ngajantenkeun budak éta. Teu langsung kusabab pangadeg universitas parantos diperkaya ku perbudakan. Sareng ieu pendiri, urang teu gaduh sadayana daptar, urang henteu gaduh sadayana nami. Pakaryan kuring bade mendakan nami-nami, milari mana artosna artos sareng naon anu parantos janten jalma sareng turunanana sareng kumaha universitas ngagaduhan tugas pikeun nginget sésana Afrika Saur Olivette Otélé dina taun Nopémber 8 2019 ieu.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lebledparle.com/societe/1110101-cameroun-la-premiere-femme-noire-nommee-professeur-d-histoire-par-l-universite-de-bristol-en-angleterre-parle