India: BJP-Sena masih tiasa patepang pikeun ngabentuk pamaréntahan Maharashtra: Jayant Patil | Warta India

MUMBAI: BJP sareng Shiv saena teu acan ngumumkeun putus tautan na. Aranjeunna masih tiasa ngahiji pikeun ngabentuk pamaréntah di nagara, [NCP]. Patil ceuk Jumaah.
Patil negeskeun yén NCP bakal calik dina oposisi.
Anjeunna nyatakeun yén Kapala Menteri Devendra Fadnavis ogé pamimpin partai dina parlemén BJP, parantos mundur sareng nunjukkeun yén pésta henteu tiasa kéngingkeun jumlahna, nambahan yén Shiv Sena tiasa dipenta pikeun ngabentuk pamaréntahan.
"Teu aya pertanyaan pikeun manjangkeun dukungan kami ka hiji ieu (Sena). Kami di oposisi. BJP bakal ngadukung aranjeunna, "Patil ngawartoskeun saluran warta nalika NCP ngajak ngadukung Shiv Sena dina ngabentuk pamaréntahan.
Ditanya ngeunaan akrimonasi panganyarna dina hubungan antara BJP sareng Sena, Patil nambihan: "Éta henteu ngejat hubunganana. Aranjeunna teu acan nyarios hal éta. Taya nu salah nyarios kitu. Ku alatan éta, BJP tiasa ngadukung Shiv Sena "
Ngabantosan yén naon waé anu tiasa kajantenan dina politik, saur anjeunna: "Upami Shiv Sena henteu ngadukung BJP, kamungkinan yén BJP bakal ngadukung anjeunna dina hormat amanat rakyat."
Pembentukan pamaréntahan di nagara éta henteu maju, bahkan lima belas dinten saatos pengumuman hasil tina undian Majelis dina Oktober 24.
BJP sareng Shiv Sena janten bingung ngeunaan jawatan ketua menteri, tumiba jalan. Sanaos hasil survey, anu masihan satru saffron kakuatan gabungan tina korsi 161, parantos langkungna langkung seueur bar 145 dina anggota 288.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India