'Panyebaran panyakit' dihubungkeun sareng vitamin E dina uap THC haram - BGR

Nalika "panyakit kaseueuh" anu misterius mimiti nyapu bangsa ieu sababaraha bulan kapengker, éta nyababkeun serangan anu luar biasa tina komunitas médis. Jalma-jalma parantos kabur udud mangtaun-taun, janten naha pengguna mimiti ngagaduhan réaksi ekstrim ka produk saatos sadayana waktos ieu? Urang terang ayeuna ayeuna.

Sakumaha éta disangka teu lila saatos lesi paru-paru anu pakait sareng permukaan. ulikan anyar ngungkabkeun yén vitamin E asétat anu aya dina produk vape THC buatan panyakit, sigana anu ngabalukarkeun leuwih tina lesi paru-paru 2 000 sareng maotna 39. Zat anu ayeuna parantos janten penggantian penting pikeun produsén jus vape anu badé motong juru, khususna di pasar hideung cartridges THC dimana teu aya pengawasan atanapi régulasi.

CDC ngalaksanakeun tés laboratorium pikeun nangtukeun naha aya bahan anu aya dina bayah. conto jalma anu parantos murag sareng panyakit anéh. Aranjeunna gancang sadar yén masing-masing ngandung vitamin E asetat.

Ieu mangrupikeun waktos anu munggaran kami mendakan bahan kimia poténsial perhatian dina conto biologis ti pasien sareng lesi paru-paru ieu. Hasil ieu nyayogikeun bukti langsung pikeun vitamin E asetét dina situs utama tatu paru-paru.

Pikeun anu milu dina drama anu ngirangan panyakit vaping sareng larangan hasilna, teu aya anu kaget. Vitamin E asetat dibere salaku perhatian utama ku ngabelakeun para pembela pikeun sababaraha bulan sareng sakali jalma mimiti gering, sigana anu janten pelak anu paling dipikaresep.

CDC henteu ngabéréskeun masalah ieu ku ngaluarkeun pedoman pikeun nyegah "sadayana produk vaping". "Sanaos éta jelas yén seuseueurna (atanapi panginten sadayana) kasus panyakit pakait sareng cartridges vape THC anu dibeli di jalan sareng sanés ngaluncurkeun sah. Ayeuna, kalayan larangan larangan di sababaraha nagara sareng larangan nasional dina semprotan di cakrawala, jelas yén henteu aya produk anu sah dina histeria teu aya hubunganana sareng kasakit ieu .

Sumber Gambar: Lee Jones / Shutterstock

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR