Putri Margaret ngusir-usik: Kunaon adina Ratu "pisan mendakan" dinten koronasi

Di payuneun tahta saatosna, George VI, anjeunna ngagentos anjeunna dina yuswa 24 taun, saatosna ngadadak dina 1952. Hiji waktu duka nasional dilanjutkeun sareng anjeunna dilantik dina upacara pikasieuneun di 1953, dipirig ku genep pangantén aristokrat marengan dirina di gang Westminster Abbey. Salah sahiji awéwé ieu nyaéta Lady Anne Glenconner, babaturan budak leutik kulawarga kulawarga, anu engké janten Margaret's Lady in Waiting.

Margaret sering karasa salaku karajaan doraka berjuang ku karusuhan, bahkan skandal. cinta cinta. Sababaraha nyangka anjeunna kantos nyangkut bayangan ti lanceukna anu hormat, sanaos anjeunna sakuduna caket pisan.

Lady Glenconner janten confidante Margaret salaku asistén resmi sareng asuhan dina nyobian kawin sareng traumatizing dirina. 19659004] Dina autobiografi dirina tina 2019, "Lady in Wait: Life Extra Extra in the Shadow of the Crown," Lady Glenconner ngajelaskeun kumaha Margaret bajoang bahkan dina dinten resmi mimiti pamaréntahan Ratu.

Anjeunna ngajelaskeun kabagjaan éta di udara saatos jasa di Westminster, nalika monarki anu nembé dilantik bakal dipoto sareng panganten awewe: "Ratu janten pinuh ku semangat anu anjeunna ngamimitian ngajalankeun jadi kami sadaya lumpat sareng anjeunna.

Putri Margaret sareng Ratu (Gambar: Getty)

Permaisuri dinoblokkeun dina 1953

Permaisuri dinoblokkeun dina 1953 (Gambar: Getty)

"Sacara spontan, anjeunna calik dina dipan beureum di galeri, pakéan anu ngambang ngepung sareng netepkeun anjeunna. Urang calik sareng anjeunna sareng nalika anjeunna ngangkat sukuna pikeun kabagjaan total, urang lakukeun sami. Éta salah sahiji momen anu paling senang. "

Tapi, anjeunna nambihan, "Dina dinten koronasi, kuring henteu sadar pisan duka Putri Margaret.

"Sadaya waktos ieu, urang gaduh waktos hirup urang, pilem swasta, ditugaskeun ku ratu néwak Putri Margaret dina milarian masa depan anu parah. "

Margaret sanés salah saurang panganten awéwé sareng nginep sareng Ibu Ibu sapanjang upacara. Anjeunna katingali ningali adina kalayan sedih pisan.

MACA DEUI: Pangakuan rengkuh Pangeran Harry ngeunaan Putri Diana wangsit

Ratu Ibu sareng Putri Margaret

Ibu sareng Putri Margaret dina dinten Coronation (Gambar: Getty)

Lady Glenconner naroskeun ka sobatna "sababaraha taun ka pengker" naha anjeunna depresi pisan dina dinten perayaan. [19659004] Margaret dilaporkeun nyarios, "Tangtos waé sedih, Anne.

"Kuring nembé kaleungitan bapa anu dipikacinta sareng, saleresna, nembé kaleungitan adina kuring kusabab anjeunna bakal sibuk pisan sareng parantos pindah ka Buckingham. Karatonna, janten nembé kuring sareng indung ratu. "

Tapi, dinten koronasi kabukti janten titik balikna kanggo Margaret kusabab alesan anu sanésna ogé.

Ulah sono
Mahkota: Bantuan Margaret nyarioskeun kana Helena Bonham-Carter "sampurna" [Wawasan]
Kate Judul Middleton sareng Pangeran William mangrupikeun runtah karajaan anu anéh [Wangsit]
Kumaha Harry ngaku, "ngan ukur ngadamel kampanye sareng William" [Analisis]

Sang ratu sareng genep pangantén awéwé

Sang ratu sareng genep pangantén awéwé (Gambar: Getty)

Sang Ratu sareng adina

Sang Ratu sareng adina (Gambar: Getty)

Pencét parantos ningali dirina ngajemput sapotong sato boneka dina seragam kaptén kelompok Peter Townsend di luar Abbey Westminster sareng, nurutkeun Lady Glenconner, "henteu bakal ngantepkeun anjeunna." [19659004] Anjeunna mangrupikeun ka squire ramana 16 yuswa, putuna cikal sareng kawin - tapi duanana parantos ngamimitian hubungan.

Babaturan Margaret ngajelaskeun: "Éta ngaluarkeun skandal anu bakal ngoyagkeun monarki sareng ngabagi nagara."

Pamustunganana Margaret milih henteu nikah sareng lampu kilat ku ramana kusabab anjeunna henteu hoyong badami tempatna dina kulawarga karajaan, sanaos Cpt Townsend parantos megat pamajikanana anu lami nikah ka karajaan ngora.

Margaret sareng Lady Glenconner engké dina kahirupan (Gambar: Getty)