File file CRAN aduan pikeun komentar rasis ngalawan Miss France 2020

0 107

CRAN nyaéta akronim Déwan Perwakilan Asosiasi Hideung. Sareng mangrupikeun déwan ieu anu ngumumkeun dinten Kemis kamari (26 Desember 2019) yén ngajukeun keluhan sareng kantor jaksa Paris pikeun komentar rasis anu dipasang dina jaringan sosial ngalawan Miss France 2020 Clémence Botino.

Asalna ti Guadeloupe, Clémence mangrupikeun kulit-suku sareng ieu kuat pisan teu ngaraosan jalma rasis anu parantos ngantepkeun dirina ngintunkeun pikes dina jaringan sosial sanaos panguasa Perancis parantos diréaksikeun. Hiji hal anu henteu disatujuan ku anggota CRAN anu henteu badé ngantunkeun ieu carita perkauman anu bakal crescendo.

Baca ogé: Saatos rebutan bumi Soro, éta milarian tina Affousiata Bamba

Kusabab kanyataanana, Miss Perancis 2020 sanes ngan ukur korban, aya kasus Miss Île-De-France (Evelyne de Larichaudy) ti Pulo Reunion atanapi Miss Diyan Abe Miss Guyanese. anu anjeunna dibayar kalayan hinaan kasar ti senapan Guyanese na.

Pikeun waktos ieu, éta seueur; maka présidén CRAN anu ngarasa marah ku kaadilan ieu hoyong kaadilan sanggup ngahukum, upami henteu ngahukum ucapan ieu anu anjeunna mendakan "lengkep teu ditampi".

Baca ogé: Pendamping Lobognon Alain marahmay: "Imah kami milarian ku henteuna kuring tanpa nunjukkeun kuring nawaran nawari"

Anjeunna malah langkung ngambek nalika anjeunna sadar yén henteu negarawan Perancis parantos ngaréspon kana kalungguhan ratu kaéndahan Perancis énggal dina akun Instagram, bahkan Marlène Chiappa anu janten Sekretaris Nagara. tanggung jawab pikeun merangan diskriminasi.

Naha paménta ieu kaadilan bakal sukses? Kami bakal uih deui.

Dylaurette Youkou

Anjeun bakal resep

comments

comments

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.abidjanshow.com/le-cran-depose-une-plainte-pour-propos-racistes-a-lendroit-de-miss-france-2020/

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.