"Présidén Paul Biya henteu pernah ngancem kuring dina wawancara anu kasohor ieu"

0 74

Diondang dina Senén 30 Désémber 2019, dina Radio ABK, di ABK Morning, Éric CHINJE, Wartawan, Diréktur Senior GGS-Washington ngawaler patarosan ti Alex Siewé sareng Luc Ngatcha dina karirna di CRTV sareng karir profésional na.

Eric Chinjédans ABK Radion studio dina Senén 20 Desember 2019 - motret poto ABK Radio

Hasil Rekrutmen Foly Dirane di CRTV

Tilas wartawan CRTV nyarioskeun ka kami yén éta anu ngarékam dina Host Foly Dirane ka saluran umum. " Kuring direkrut Foly Dirane saatos ngupingkeun anjeunna nalika anjeunna ngalakukeun animasi dina sistem sora anu di jalan di jalan. Kuring kagum ku sora na jeung penguasaan basa Perancis ", Affirms Éric Chinje.

Tilas ketua pangropéa tina CRTV nginget sababaraha prestasi na nalika anjeunna dina CRTV. " Kuring ngaluncurkeun koran dwibahasa, kuring ngaluncurkeun Tam-tam Weekend di CTV. Éta pikeun merangsang dinamis anu énggal. Kami sadar yén Kamerun teu silih terang. Jalma ti Kalér gaduh salah paham ngeunaan jalma ti Kidul, panyarios basa Inggris nyarios perkawis anu parah ngeunaan panyatur basa Perancis sabalikna ... “, Ngécéskeun Éric Chinje.

Évokasi mémori sareng Ahmadou Ahidjo

« Dina taun 1967 salami perjalanan ka Cina, Présidén Ahidjo dina pesawat lirén dina tingkat kuring sareng nyarios yén kuring "Présidén Deng Xiaoping nyarioskeun kuring sapertos urang Cina hideung," sabab kuring ngagem baju kalayan kerah mao Reveals Chinje.

Ngomongkeun tina karirna, Eric Chinjé nyebutkeun yén " naon anu penting dina karir mah sanés lembaga sapertos Bank Dunia, tapi naon anu urang lakukeun nalika kami aya. Anjeun tiasa didieu ku padamelan tapi ogé ku nasib ".

Wawancara anu kasohor sareng Paul Biya

Sababaraha taun engké, tilas ngawawancara Paul Biya ngungkabkeun yén kecap Kepala Bumi anu sok ngadamel kontroversi ngeunaan anjeunna henteu prihatin anjeunna. " Présidén Paul Biya henteu pernah ngancem kuring dina wawancara anu kasohor ieu. Rumus "rim" anu kasohor parantos ditaroskeun perkawis pemecatan Menteri Eteki Mboumoua anu parantos nyandak inisiatif pikeun ngabuktikeun perjanjian di Romania atas nama Kamerun tanpa ngawartosan Présidén Biya “, Ngémutan Éric Chinjé.

Eric Chinjé naros ka Kepala Nagara tangtangan ka menteri na. " Tuan Speaker, tangtangan tiap menteri Anjeun pikeun tiasa nyarios ka urang di daérah kumaha kumaha aranjeunna bakal ngarobih nagara? ", Nyiar Wartawan Senior.


Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lebledparle.com/actu/politique/1110952-eric-chinje-le-president-paul-biya-ne-m-a-jamais-menace-lors-de-cette-fameuse-interview

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.