Mali: ADP-Maliba, ngajamin palaksanaan rekomendasi Dialog Nasional Inclusive

0 85

Pesta ADP-Maliba, para pengusaha Aliou Boubacar Diallo, nandatangan Senén sareng Perdana Menteri Malia Boubou Cisse, perjanjian pamrentahan politik, supados tiasa nanggung tanggung jawab sareng ngajantenkeun pikeun ngalaksanakeunana ngalaksanakeun saran ngeunaan inklusif dialog nasional, saur ketua partéy Youba Ba dina hiji pernyataan.

ADP-Maliba, salah sahiji partai politik oposisi utama di Mali, parantos lami naros organisasi Organisasi Dialogueus Nasional, tujuanana pikeun ngarobih halangan partisan pikeun milari jalan-jalan anu konsensin pikeun sadaya tantangan anu dihadapi Mali. Dialog anu diayakeun dina sababaraha minggu kamari sareng anu, numutkeun ADP-Maliba, mawa bibit perencanaan nasional di Mali.

Acara dimana utusan ADP-Maliba aktipitas dina nyusun laporan ahir ngaliwatan réa usulan. Ku sabab kitu ngalir tina sumber juggernaut ieu oposisi Malian pikeun teu malire kana pertimbangan partisan janten bagian tina logika dina ngalaksanakeun rekomendasi anu ahirna diadopsi ku urang Malians, mayoritas, oposisi sareng masarakat sipil bingung.

« ADP-Maliba teu tiasa nyingkahan tanggung jawab dina kasuksésan program pikeun ngeureunkeun krisis anu diusulkeun ku National Dialogue. Ieu tanggung jawab nyauran diri langkung ageung sareng ngaleungitkeun bagéan politik anu bakal ngaleuleuskeun hasilna anu positip. Nagara ieu parantos dibéré pajakan kahirupan anu énggal ", Saur siaran pers tina ADP-Maliba.

Partéi pulitik netepkeun yén éta nganggap diri salaku pangawal pikeun ngadukung palaksanaan saran anu dilakukeun ku urang Malians. " Saluareun komitmen politik panguasa anu pangluhurna, jaminan utama pikeun pésta kami nyaéta ilubiung aktip dina palaksanaan, monitoring, sareng evaluasi rekomendasi Dialog Nasional Nambahkeun Youba Ba.

Mali parantos diempet saprak taun 2012 ku krisis multidimensional, bagian anu paling katingali nyaéta timbulna gugus jihadist bersenjata, tapi anu ngagaduhan akar ékonomi jeung sosial ékonomi nagara, dipungut ku pangangguran massa, utamana di antawisna jalma ngora. Partéi ADP-Maliba lahir kaluar tina krisis ieu, ngaharepkeun réspon masarakat anyar sareng sipil pikeun krisis ieu.

Pangadeg partai, pangusaha Aliou Boubacar Diallo, nyiptakeun kejutan nalika pamilihan présidén 2018 ku ngahontal tempat katilu saatos kampanye ditandaan ku usulan ékonomi jeung sosial anjeunna anu difokuskeun kana padamelan sareng nonoman pikeun ngangkat Mali tina kamiskinan.

Poé saatos pamilihan présidén, anu ningal Ibrahim Boubacar Keita kapilih deui, Aliou Boubacar Diallo nyebat debat nasional anu inpormasi anu sasarengan ngalibetkeun sadayana urang Malarian dina milarian solusi pikeun malikeun pesenan. sareng nyegerkeun nagara.

Sumber: newsdeconso

Artikel ieu mimiti mecenghul di http://bamada.net/mali-adp-maliba-garantir-la-mise-en-oeuvre-des-recommandations-du-dialogue-national-inclusif

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.