FMOS-FAPH / USTTB: Darah tumpah, windows tina belasan kendaraan rusak

0 57

Isuk-enjing Salasa, 14 Januari 2020, Fakultas Kedokteran sareng Odontostomatology (FMOS) sareng Fakultas Farmasi (FAPH) Universitas Élmu Teknikal sareng Teknologi Bamako (USTTB) mangrupikeun téater tina kekerasan luar biasa. Sababaraha murid anu parah diaku kana kamar darurat. Sareng jandéla belasan kendaraan rusak.

Naha anjeun terang kunaon? Ngan pikeun pamilihan kepala kelas. Runtah naon!

Kalayan heran sareng kuciwa kami nalika nyaksian kalakuan anu biadab sareng biadab kieu. Utamana saprak para palaku henteu sanés, ngan ukur dokter sareng tukang ubar. Leres, ieu mangrupikeun lalaki di jaket bodas, anu kami bakal ditelepon pikeun ngandelkeun kahirupan urang.

Salami sababaraha taun, siswa médis sareng odontostomatology sareng apoték dikutip salaku conto dina sakola Malian sareng ruang universitas. Baheula, sumanget toleransi mrentah di dinya. Salaku tambahan, pejabat union janten lalaki dewasa. Ogé, éta kudu ditambah yén kalolobaan murid tina waktos éta animasi ku cinta médis diajar. Ujug-ujug aranjeunna sumping ngalatih pikeun nyalametkeun nyawa sareng henteu sabalikna. (Kajaba sababaraha kasus anu terasing, anu kami parantos nyaksian)

Nanging, dinten-dinten ieu, kedahna ngaku yén dua fakultas anu didadarkeun di luhur, henteu leres-leres ngalakukeun ngahormatan kanggo urang Malians. Patarosan anu nyiksa di pikiran mupakat, naha seueur kekerasan…
Dimana sumanget hikmah sareng kasabaran para dokter sareng apotéker ka hareup? Dina hal naon waé, éta penting pikeun nunjukkeun yén ngalangkungan perbuatan anu bageur, yén murid-murid dua fakultas ieu, ngarobih kapercayaan yén urang Malayu salawasna disimpen di aranjeunna.

Atoh, ieu nyangking kami, sakali deui, pikeun tangtangan otoritas Malian pangluhurna ngeunaan masalah kekerasan di sakola sareng paguron luhur. FIA / AEEM sareng AMSUNEM, anu nyatakeun struktur nonton sareng pangawasan pikeun AEEM, ogé disékréskeun pikeun ngeureunkeun kekerasan di sakola Malian sareng universitas.

Drissa Kantao

Koran Le Yakin

Artikel ieu mimiti mecenghul di http://bamada.net/fmos-faph-usttb-du-sang-coule-les-vitres-dune-dizaine-de-vehicules-brises

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.