Gugus beku digolongkeun tina langit di Florida - BGR

0 440

Suhu anu ngérétkeun nyurung jalan ka Florida Selatan minggu ieu, sareng isuk-isuk ieu katirisan hususna. Nyatana, hawa hawa luar biasa janten pejabat cuaca ngingetkeun para penduduk tipuhan kidul nagara supados di jaga. ragrag iguanas. Sumuhun, anjeun leres leres.

Reptilia, anu resep cuaca panas sareng biasa nongkrong dina tangkal, henteu matak salami nalika suhu turun dina 20-an sareng 30an. Salaku sato-tiis getih, aranjeunna henteu tiasa ngadalikeun sorangan suhu awak sareng saleresna bakal "beku" upami aranjeunna tiis teuing. Makhluk anu ngagumur teras tiasa leungit cengkraman sareng tumiba kana taneuh, nyababkeun naon waé (atanapi saha waé) di handapna.

Jasa Cuaca Nasional malah ngagaduhan ngaran pikeun fénoména ieu, nyebatna "hujan iguana." Nalika reptilia janten kaku, aranjeunna henteu acan maot, tapi résiko tatu tina ragrag luhur. Upami aranjeunna tiasa nyingkahan karusakan fisik sareng ngatasi mantra tiris, aranjeunna biasana pulih saatos suhu naék deui.

Twitter parantos pinuh ku poto penduduk Florida anu ningal kajahuan lungguh dina kaayaan stupor bingung. Éta kahayang anu kajantenan nalika getih anjeun dimimitian, anjeun terang, henteu ngalir sapertos anu kuduna.

Warta anu saé na nyaéta hawa anu parantos rebounding sareng seueur Florida kidul diperkirakeun janten saé sareng anget dina dinten anu badé, kalayan taun-taun tinggi dina taun 70-an sareng sarat henteu ngorondang di handap suhu beku. Taun 50. Ieu warta saé pikeun reptilia, tapi upami anjeun di Florida Selatan, awaskeun sababaraha iguanas anu peryogi pangabutuh.

Sumber gambar: Robert F Bukaty / AP / Shutterstock

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.