Boeing mundur ti proyek pesawat militér - BGR

0 423

Pikeun nyebatkeun yén éta waktu anu hésé pikeun Boeing bakal janten pananggalan. Perusahaan parantos ngalaman sababaraha hal anu penting - tina sababaraha kacilakaan sareng grounding saatosna 737 Max ka telat kapal angkasa Starliner anu ngaharepkeun ngirim ka NASA - sareng ayeuna urang gaduh sanés pikeun nambihan kana daptar.

di pernyataan anyar diterbitkeun ku Boeing, perusahaan ngungkabkeun yén éta mundur tina program pesawat ruang ékspérimén dimana éta damel sareng DARPA. Boeing nyarios bakal alihan sumberna ka daérah sanés.

Boeing mimiti ngéléhkeun pesaingna, kalebet Northrop Grumman, pikeun kasempetan pikeun ngerjakeun sababaraha fase proyek, ngumpulkeun ampir $ 150 juta pikeun ngararancang teras ngawangun pesawat ékspérimén anu tiasa dianggo pikeun sababaraha tujuan.

Kanyataan yén proyék ieu dikembangkeun ku DARPA nunjukkeun tujuan tujuan militér, tapi DARPA negeskeun yén pesawat éta tiasa dianggo dina sababaraha cara, kalebet misi komersial nyebarkeun satelit dina orbit Bumi.

Proyék ambisius éta, DARPA nyatakeun ti mimiti yén rék yén pesawat éta tiasa ngalaksanakeun misi sapopoé di tungtung rohangan. Rencanana ngapung pesawat 10 kali dina ngan 10 dinten mangrupikeun prioritas utama, sareng misi-misi ieu sakuduna angkat ti taun ayeuna. Ayeuna bilih Boeing nyauran anjeunna, sigana proyék éta paéh dina caina.

Boeing ngaluarkeun pernyataan di handap ieu:

Ayeuna urang bakal alihan investasi kami ti XSP ka program Boeing sanésna anu nyertakeun séktor maritim, hawa sareng rohangan. Kami reueus janten bagian tina tim industri anu dipimpin ku DARPA anu parantos damel pikeun ngamajukeun téknologi peluncuran on-demand. Kami bakal ngajantenkeun prioritas pikeun ngempelkeun pelajaran penting tina tarékah ieu sareng nerapkeunnana sabab Boeing terus néang jalan pikeun masihan aksés responsip sareng tiasa dianggo deui ka rohangan.

Sumber gambar: DARPA

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.