Exoplanét "Hot Jupiter" super anéh - BGR

0 396

Dina moro planét luar sistem tatasurya urang sorangan, para ilmuwan ngagaduhan sababaraha jinis planét anu pikaresepeun anu urang ngan ukur teu ngagaduhan irung tina leuweung kosmis. Planét anu disebut "Panas Jupiter" mangrupikeun hiji jinis, sareng panaliti anyar nunjukkeun yén aranjeunna langkung aneh tibatan anu dipikirkeun sateuacana.

Panas Jupiters, sapertos anu nunjukkeun nami, planét buta gas langkung panas tibatan Jupiter téa. Planét ieu ngorbit pisan caket pisan ka béntang hostna, ngajantenkeun aranjeunna tebih teuing panas pikeun ngadukung kahirupan nanaon (atanapi sahenteuna urang nganggap). Ayeuna ilmuwan anu nganggo data tina Spitzer Space Teleskop NASA nunjukkeun éta sababaraha planét ieu anu panas janten aranjeunna ngaleungitkeun sareng pembaharuan sateuacan urang.

Numutkeun kana panilitian, anu dipedalkeun dina Surat ti Jurnal Astrofisika, molekul hidrogen dina sisi anu nyanghareupan béntang planét ultra-panas Jupiter anu katelah KELT-9b dikubur ku panas parah anu kabur ti bintang hostna. Molekul ieu teu bisa ngabagéakeun dugi ka balik deui ka sisi poék pangeusina.

"Planét nanaon ieu ekstrim dina suhu, éta rada misah ti seueur exoplanet sanés," tulis Megan Mansfield, panulis poko di Universitas Chicago. ceuk dina hiji pernyataan. “Aya Jupiter panas sareng Jupiter anu sanés panas anu henteu panas tapi cukup panas pikeun pangaruh ieu kajantenan. "

Planét sapertos KELT-9b teu umum, sareng ieu disababkeun kusabab kaayaan ekstrim dimana aya. Dina hal ieu, Jupiter anu ultra-panas ngorbit bintangna unggal dinten satengah ti Bumi. Hubungan anu luar biasa antara béntang sareng planét, sareng éta henteu écés sabaraha lila planét ieu tiasa aya sateuacan aranjeunna dasarna dirobih.

Gambar kiridit: NASA / JPL-Caltech

Mike Wehner parantos ngalaporkeun dina téknologi sareng video game dina dasawarsa anu kapengker, ngalipetkeun berita sareng tren panganyarna dina kanyataan virtual, pakean, smartphone sareng téknologi anu bakal datang.

Paling anyar, Mike mangrupikeun panulis téhnis pikeun Daily Dot sareng parantos diulas di USA Today, Time.com sareng seueur situs web sareng citak sanés. Asih na
carita téh ngan ukur kecanduan pikeun judi.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.