Ieu mangrupikeun gambar anu terahir tina teleskop Spitzer NASA direbut sateuacan pupus - BGR

0 0

  • Spitzer Space Teleskop NASA balik hiji poto anu saé anu saé sateuacan pupusna.
  • Teleskop ieu dicandak dina Januari saatos ngaladenan langkung ti 16 taun dina angkasa.
  • Teleskopop ieu ukur dianggo pikeun lima taun, tapi ngagaduhan sababaraha ekstensi sareng parantos kabuktosan janten salah sahiji alat anu paling dipercaya.
  • Didatangan halaman halaman BGR pikeun seueur carita.

Nalika NASA ngaluncurkeun Teleskop Spitzer Spészerna dina taun 2003, éta kapal angkasa bakal nyéépkeun lima taun deui pikeun motret gambar-gambar kosmos. Lima taun pisan lila pikeun nyapu langit, tapi lembaga rohangan pikir Spitzer parantos sayogi. Tétéla éta lima taun sanés ngan ukur kalaksanakeun, éta sapotong jajan. Spacecraft teras nyéépkeun langkung ti 16 taun kanggo masihan élmuwan kalayan pangamatan anu berharga.

Spitzer tungtungna parantos kaluar tina jasa 30 Januari 2020, tapi sateuacan NASA ngaleupaskeun, balikkeun hiji gambar kamulyaan terakhir ku kituna urang émut deui.

Naon anu anjeun tingali di luhur nyaéta gambar ahir ieu. Jisim gas sareng lebu nyaéta nebula California, tempatna sakitar 1 taun ti Bumi. Éta henteu katingali siga California di dieu, sapertos anu dipasang ku kaméra inféksi Spitzer, tapi upami ditingali dina spéktrum anu katingali, katingalna sacara kabiréng.

"Cahaya anu katingali tina gas dina nebula anu dipanaskeun ku béntang tatangga anu gedé pisan anu katelah Xi Persei, atanapi Menkib," Laboratorium Jet Propulsion NASA sacara ngajelaskeun. "Tempoan inféksi Spitzer sacara mendedahkeun béda ciri: lebu panas, kalayan konsistensi sami sareng soot, anu dicampurkeun sareng gas. Lebu nyerep cahya anu katingali sareng sinar ultraviolét ti bintang anu caket, teras ngaluarkeun deui énergi anu diserep dina bentuk cahaya infra red. "

Misi luar biasa Spitzer sareng kahirupan panjang di angkasa teras atos kusabab jarakna beuki nambahan ti Bumi. Teleskop kasebut henteu dipasang dina orbit Bumi, tapi sanés dina orbit anu berorientasi matahari sareng Bumi. Nanging, sakumaha kapal angkasa henteu sagancang-gancang sapertos Bumi sakitar Bumi, janten beuki jauh.

Dina raraga Spitzer berkomunikasi sareng Bumi, anjeunna kedah ngajaga orientasi anu spesifik, nunjukkeun anténélna ka arah planet urang sareng nyiarkeun pangamatan-Na ka manajerna. Dina ngalakukeun éta, anjeunna kedah mindahkeun panel surya ti sinar panonpoé. Nalika pesawat ruang angkasa pindah jauh ti planét urang, panyesuaian ieu janten langkung dramatis sareng ku waktos NASA siap kanggo ngeureunkeun misi, teleskop ngan tiasa komunikasi sareng Bumi sakitar 2,5, XNUMX jam sateuacan kedah nyaluyukeun deui.

Tungtungna, NASA ngan saukur henteu menerkeun ngajaga teleskop anu langkung lami sareng di ahir taun ka tukang, aranjeunna mutuskeun pikeun ngarencanakeun.

Sumber gambar: NASA / JPL-Caltech / Survey Langit Digitized Palomar

Mike Wehner parantos ngalaporkeun dina téknologi sareng video game pikeun dasawarsa ka pengker, ngaliput warta pang anyarna sareng tren realitas virtual, pakean tiasa dipasihan, smartphone sareng téknologi hareup.

Paling anyar, Mike mangrupikeun panulis téhnis pikeun Daily Dot sareng parantos diulas di USA Today, Time.com sareng seueur situs web sareng citak sanés. Asih na
carita téh ngan ukur kecanduan pikeun judi.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.