Amérika Serikat: Donald Trump ngumumkeun ditarikna Amérika tina Perjangjian Open Skies

0 2

Amérika Serikat: Donald Trump ngumumkeun ditarikna Amérika tina Perjangjian Open Skies

Donald Trump ngumumkeun Kemis ditarikna Amérika Serikat tina perjangjian "Open Skies" anu ngamungkinkeun pikeun pariksa gerakan militer sareng ukuran batasan ukuran nagara-nagara signatory, bari ninggalkeun panto kabuka pikeun renegotiation perjanjian.

Amérika Serikat ngumumkeun dina Kemis 21 Mei yén éta mundur tina perjangjian Open Skies anu ngamungkinkeun pengawasan pangamanan damai nagara-nagara anu milu, tuduh Rusia ngeunaan pelanggaran ulang perjangjian.

"Rusia parantos teu hormat perjangjian anu," saur présidén Amérika. "Jadi salami aranjeunna henteu hormat, kami bakal mundur," tambah anjeunna, mastikeun informasi ti New York Times.

Tapi Donald Trump henteu parantos nutup panto dina renegotiation a. "Kuring pikir naon anu bakal kajantenan nyaéta yén urang bakal mundur sareng aranjeunna badé uih deui sareng badé naroskeun badami," saurna. "Kami parantos ngagaduhan hubungan anu saé pisan sareng Rusia."

Ditarikna bakal resmi dina genep bulan luyu sareng dibekelan dina perjangjian, saur pajabat pamaréntahan Amérika.

Tilu puluh lima nagara mangrupikeun pesta dina Perangkat Terpuka Terbuka nu ditandatanganan di 1992 sareng anu asupna di taun 2002 diciptakeun hiji proyék anu diusulkeun ampir satengah abad saméméhna ku Présidén AS Dwight Eisenhower sareng ideu pikeun ngamajukeun amanah antara nagara ku otorisasi penerbangan pangamatan henteu bersenjata.

Parantos sababaraha mundur

Juru bicara pentagon Jonathan Hoffman nyarioskeun Rusia "terus-terusan sareng ngalanggar kawajibanna dina Perjangjian Terbuka Terang sareng nerapkeunana ku cara anu ngancem Amérika Serikat, sekutu sareng mitra urang. "

Dina hiji pernyataan, penasihat kaamanan White House Robert O'Brien nyatakeun Amérika Serikat "moal tetep Signatories kana perjanjian internasional anu dilanggar ku pihak séjén sareng anu henteu aya deui dina kapentingan Amérika ".

Anjeunna nyebut dua perjangjian anu mana Amérika Serikat nembé mundur: perjangjian program nuklir Iran sareng perjangjian INF dina misil taneuh rentang.

"Ngajamin kasalametan dunya"

"Kami parantos siap badami sareng Rusia sareng China dina kerangka kontrol leungeun anu anyar anu saluareun struktur Perang Tiis Dingin sareng anu ngamungkinkeun pikeun ngajamin kaamanan dunya," pungkasna Robert O'Brien. .

Saatos pengumuman éta, Moscow diréspon ku nyolok "niup" kana kaamanan Éropa.

"Ditarikna Amérika Serikat tina perjangjian ieu hartosna sanés ukur niupna kana yayasan kaamanan Eropa tapi ogé pikeun instrumen kaamanan militer anu aya sareng kana kapentingan kaamanan penting sekutu Amérika Serikat," saur wakilna. - Menteri Luar Negeri Rusia Alexandre Grouchko, dikutip ku lembaga Rusia.

Sababaraha sekutu AS di NATO sareng anu sanés sapertos Ukraina parantos ngadesek Washington supaya teu mundur tina perjangjian ieu. Duta besar nagara anggota NATO ngagero Jumaah kanggo rapat darurat.

Tulisan ieu muncul heula: https: //www.france24.com/fr/20200521-les-%C3%A9tats-unis-annoncent-leur-retrait-du-trait%C3%A9-de-s%C3 % A9curit% C3% A9-langit kabuka

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.