Pembunuhan Rwandan: sésa-sésa Augustin Bizimana, salah sahiji sponsor utama, parantos dikenalkeun

0 1

Pembunuhan Rwandan: sésa-sésa Augustin Bizimana, salah sahiji sponsor utama, parantos dikenalkeun

Sésa-sésa Augustin Bizimana, dianggap salah sahiji sponsor utama anu masih kénéh katurunan tina pembunuhan di Rwanda di 1994, dikenalkeun dina pamakaman di Kongo, ngumumkeun mékanisme pikeun Pengadilan Pidana Internasional dina Jumaah.

Saminggu saatos ditéwak caket Paris ti Félicien Kabuga, dianggap janten pembiayaan pembunuhan Rwandan, tilar dunya anu fugitif ayeuna parantos dikonfirmasi. Ieu mangrupikeun Augustin Bizimana, salah sahiji buronan utama anu dituduh janten salah sahiji sponsor luhur genocide anu diwangun dina taun 1994 ngalawan Tutsis di Rwanda.

"Pupusnana tiasa dikonfirmasi saatos citakan sacara resmi mayitna mayit di kuburan di Pointe-Noire [Republik Kongo]," saur pejabat jaksa Mekanisme dina siaran pers anu diterbitkeun dina dinten Jumaah, 22 Mei. .

Augustin Bizimana dituduh di 1998 ku Tribunal Pidana Internasional pikeun Rwanda. Anjeunna didakwa ku tilu belas diitung, kaasup pembunuhan bumi, ngaleungitkeun, rajapati, perkosa komo nyiksa, pikeun kejahatan anu dilakukeun dina kontén genocide 1994.

Protais Mpawina, tilas komandan batilion jaga presiden Angkatan Bersenjata Rwandan, sareng lima buronan sanésna anu dituduh ku ICTR tetep "aktif" diarepkeun ku kaadilan internasional pikeun partisipasi dina genocide anu ngabalukarkeun sahenteuna 800 maot, Tutsis sedeng sareng Hutus, antara April sareng Juli 000.

Tulisan ieu muncul mimiti dina: https: //www.france24.com/fr/20200522-g%C3%A9nocide-rwandais-les-restes-d-augustin-bizimana-l-un-des-principaux-suspects- kapanggih% C3% A9s-au-congo

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun.